SOR'UN mobil şikayet uygulamasıyla çağrı merkezlerinin WhatsApp'ı olmak istiyor

SOR'UN mobil şikayet uygulamasıyla çağrı merkezlerinin WhatsApp'ı olmak istiyor

SORUN_GOOGLEPLAY_02SOR'UN, müşteriler ve şirketlerin iletişimi için geliştirilmiş bir mobil mesajlaşma uygulaması. Kullanıcıların farklı şirketlerle ilgili şikayet ve taleplerini tek bir kanal üzerinden yapmasını sağlayan uygulamasıyla, web'in popüler şikayet servisi Şikayetvar.com'a da rakip oluyor. Bundan farklı olarak SOR'UN yalnızca şikayetler değil satışla ilgili müşteri taleplerine de odaklanıyor.

iOS ve Android için yayınlanan SOR'UN uygulamasının kullanımı oldukça kolay. Birçok popüler internet girişimi, otomotiv, eğlence ve bankacılık sektöründen yaklaşık 40 adet şirket ismi uygulama içinde "Şirketler" bölümünde sıralanıyor. Burada listelenen tüm markaların SOR'UN ile henüz iş birliği yapmamış olduğunu belirtelim.

Ulaşmak istediğiniz bu şirketlerden biriyse, isme dokunduğunuzda bir sohbet ekranı açılıyor ve otomatik bir yanıt görüyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey bu bölüme  talebinizi/şikayetinizi yazmak. Girdiğiniz talep ve şikayeti e-posta ile şirketlerin konuyla ilgili kişi veya birimlerine ulaştıran SOR'UN, şirketlerden gelen yanıtları doğrudan uygulama içindeki mesajlaşma ekranı içinde gösteriyor. SOR'UN ile iletilen taleplerin cevaplanma süresi firmaya göre değişiyor.

sorun app

Oğuzhan BaşeğmezAnıl Kiper ve Mustafa Gökçe'nin ortak girişimi olan SOR'UN, geçtiğimiz Eylül ayında kurulmuş. Geçen sürede, Amerika merkezli bir eğitim şirketinden iki haftalık girişimcilik eğitimi alan ekip, isimlerini henüz açıklayamayacaklarını söyledikleri iki özel şirketten tohum yatırımı almış.

Kullanıcılar için tamamen ücretsiz olarak sunulan SOR'UN uygulaması, gelirlerini kurumsal müşterilere sunduğu Premium servisten sağlıyor. Uygulama bugün premium üyesi olan şirketlere satış için lead kanalı oluşturma ve reklam yapabilme gibi bazı ekstra avantajlar sağlıyor. Kurucuların ikinci faz planıysa, premium iş ortaklarına kullanıcılarla uygulama içinde gerçek zamanlı chat yapmalarını sağlayacak bir özelliği sunmak. Markalarla görüşmelerini sürdüren SOR'UN uygulaması içinde anlaşmaya varılan firmaları işaret etmek üzere logoları ekleniyor.

Bunlarla birlikte çağrı merkezi olmayan şirketler de SOR’UN uygulamasının radarında. Bu şirketler için uygulama üzerinden bir kanal oluşturma ve müşteri temsilcisi desteği vermek de planlar arasında.

Şirketlerle iş birliği için görüşmelere devam ettiklerini söyleyen ekibin hedefi tüm sektörler ve şirketlere ulaşmak ve "çağrı merkezlerinin WhatsApp'ı haline gelmek".  Uygulamanın bunun için elbette alması gereken uzun bir yol var. Zira karşısında doğrudan rekabet edeceği ve bugün 1,3 milyon üyeye ulaştığını söyleyen ŞikayetVar'ın mobil uygulaması var.

SOR'UN, planladıklarını hayata geçirebilirse halihazırda farklı yönlerden dönüşüm sürecinde olan (Tuşla ve AloTech gibi çok sayıda farklı girişim bu alanı hedefliyor) çağrı merkezi pazarının mobil gerçek zamanlı yazışma/sohbet tarafında büyümesine yardımcı olabilir. Bunda belirleyici olansa kullanıcı tarafındaki adaptasyonu kadar markalara sağladığı farklı iç görüler de olabilir. Zira farklı sektörlerden gelen müşteri şikayet ve taleplerinin, genel olarak incelendiğinde firmaların ürün geliştirme/satış vs departmanlarının ilgisini çekebilecek analizlere dönüşme potansiyeli yüksek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.