Silikon Vadisi'nin öncü teknoloji bloglarından Gigaom kapanıyor

Silikon Vadisi'nin öncü teknoloji bloglarından Gigaom kapanıyor

gigaom teknoloji blogu sitesi logoSilikon Vadisi'nin en eski ve bilinen teknoloji bloglarından GigaOm kapandığını açıkladı. Om Malik'in kurucusu olduğu Gigaom, daha çok analiz tipi haberleriyle dikkat çeken bir teknoloji bloguydu.

Alacaklılarına ödeme yapamadığını açıklayan GigaOm, tüm faaliyetlerini durduracağını açıklıyor ama iflas bildiriminde bulunmayacağını da ekliyor. 2006'dan bu yana yayın yapan GigaOm, bilişim teknolojilerine odaklanıyordu.

Yeşil teknolojiler ve bulut bilişim gibi konularda önemli içerikler üretirken, Gigaom Events ile bu alanda etkinlikler düzenliyor ve GigaOm Pro ile ücretli analiz ve rapor hizmeti sunuyordu.

Şimdiye kadar 22.3 milyon dolar yatırım alan Gigaom'un sitesinde aylık 6.5 milyona yakın tekil okuyucusunun olduğunu ve 200'den fazla bağımsız analistle çalıştığını görebiliyoruz. Sadece 'Editör' ekibinde ise ismen bildiğim Kevin Tofel, Mathew Ingram gibi 20'ye yakın değerli isim bulunuyor.

2008'de True Ventures ile yatırımcılığa soyunan Om Malik ise kendi blogunda 1 yıl önce Gigaom'dan ayrıldığını söylüyor. Zaten Gigaom'da da dışardan katılan yazar olarak kendisini görmek mümkün.

Gigaom ölmedi kalbimizde yaşıyor

Gigaom'un kapanması konusunda detay vermeyen Malik, Gigaom'un kalbinde özel bir yer edindiğini paylaşıyor ve okuyucularına teşekkür etmekle yetiniyor. Şahsen ben de Webrazzi'de yazmaya başladığım günlerden bu yana beğeniyle izlediğim Gigaom'u kayan yıldızlar arasında eklediğimi söyleyebilirim.

Diğer yandan Gigaom'un yeni medya dinamizmi karşısında eriyip gitmesi de bir o kadar vahim bir durum. Dijital medya yayınları günden güne değerlenmeye devam derken Gigaom'un aldığı yatırımlara rağmen düştüğü bu durum biraz da hatalı bir strajetinin eseri gibi duruyor. Mashable gibi çılgın bir hal almalıydı demiyorum ama kendini ayakta tutacak bir model kurgulayabilirdi.

Umarım sosyal medyada daha fazla vakit geçiren yeni nesil sadece Twitter'da yorum paylaşmak yerine biraz daha kaliteli içeriğe odaklanır ve başka güzel yayınların kapandığını görmeyiz. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.