Türkiye çıkışlı konum tabanlı sosyalleşme uygulaması Socialeyes, ABD odaklı büyüyor

Türkiye çıkışlı konum tabanlı sosyalleşme uygulaması Socialeyes, ABD odaklı büyüyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında App Store'da beta yayınına başlayan Socialeyes, konum tabanlı bir sosyalleşme uygulaması olarak lansmanını yaptı. Android'e açılan Socialeyes'ı geçen sürede baştan aşağı yenilediklerini söyleyen kurucu Can Kağıtçıbaşı, Şubat 2015 sonu itibariyle 12 bin kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştıkları bilgisini veriyor. ABD odaklı büyümesiyle dikkat çeken uygulamanın kullanıcılarının yüzde 80'i bu bölgede yer alıyor.

Doruk Doğramacı'nın 250 bin dolarlık tohum yatırım desteğiyle, küresel hedefli bir uygulama olarak yayınlanana Socialeyes, hem online hem offline etkileşime odaklanan bir uygulama. Dışarı çıkıp bir şeyler yapmak istediğinizde bunu konum tabanlı olarak arkadaşlarınızla paylaşmanızı sağlayan uygulama, size katılmak isteyen insanları bulmanızı sağlıyor. Socialeyes'da bu aktiviteler önceden tanımlanmış mood'lar olarak geliyor. 12 farklı mood belirleyebildiğiniz uygulamada, alışverişten yeme içmeye, spordan oyun oynamaya ve sinemaya akla ilk gelen popüler aktiviteleri listeliyor.

Verilen mood'lardan birini, örneğin ders çalışmayı seçtiğiniz Socialeyes, size bunu nerede yapmak istediğinizi soruyor. Halihazırda konum bilgilerinizi kullanan uygulama böylelikle gideceğiniz yerin yakınlarındaki arkadaşlarınıza sizin modunuzu bildirim olarak gönderiyor. Size katılmak isteyen kişiler yorum ya da mesajla ulaşabiliyor. Can, Socialeyes kullanıcılarının uygulama üzerinden bugüne kadar 9 bin 500 aktivite paylaştığını söylüyor.

Günlük aktif 300 kullanıcısı olan Socialeyes, oyunlaştırma özelliğiyle kullanıcılara sosyal aktiviteleri için puanlar veriyor. Sıralamalar leaderboard ekranından takip ediliyor.

socialeyes

Tamamen ücretsiz olarak sunulan Socialeyes henüz gelir sağlayan bir uygulama değil ve kritik kitleye ulaşmadan böyle bir açılım planlanmıyor. Ancak Dublin Web Summit 2014'te görüştüğümüz Can Kağıtçıbaşı, uygulama için üç farklı gelir modelinden söz ediyordu. Bunlar, uygulama içinde sıralana 12 mood'a eklenen ve markaların gösterildiği sponsorlu mood'lar, kullanıcının bulunduğu çevreye yakın yerlerdeki etkinlikleri gösteren aktivite reklamları (hyperlocal ads) ve uygulamayı freemium'a çevirmek. Can, Socialeyes'da premium olarak sunulabilecek tekliflere, kilitli mood'ları açmak örneğini veriyordu.

Socialeyes'ın öncelikli rakipleri arasında tahmin edebileceğiniz gibi Foursquare'in yeni uygulaması Swarm var. Halihazırda Türkiye'de yaygınlıkla kullanılan uygulama daha çok check-in için kullanılsa da, kullanıcıların belirli aktiviteler için organize olmasını sağlayacak özellikler de sunuyor. Buna karşın uygulamanın bu fonksiyonunun hem çok fazla rağbet görmemesi hem de Foursquare'in bölünme planıyla ilgili kullanıcıların olumsuz geri dönüşlerinin kendileri için bir fırsat olduğunu söylüyor Can Kağıtçıbaşı. Ancak Socialeyes'ın özellikle Foursquare'in popüler olduğu Türkiye gibi bir pazarlarda, aynı genişlikte bir kullanıcı tabanına ulaşıp ulaşamayacağı belirsiz.

Zira, Socialeyes, bugünkü haliyle arkadaşlar arasında bir etkinlik organizasyon uygulaması niteliğinde ancak arkadaş sınırlamasından çıkıp aynı aktiviteyi yapmak isteyen insanları bir araya getiren bir uygulama haline gelerek de farklılaşabilir. Örneğin, sahilde koşmak istediğinizde halihazırda bunu yapan birilerine katılabilmenizi sağlayan ya da dışarıda akşam yemeği için buluşan ancak yabancıların katılımına açık bir arkadaş grubunun bunu belirtebildiği bir uygulama olarak sosyalleşme fonksiyonunu daha geniş kapsamda yerine getirebilir.

Socialeyes'ı incelemek isterseniz iOS ve Android versiyonları için linkleri takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.