Instagram'daki spam yorumları temizleyen mobil uygulama: Spotless

Instagram'daki spam yorumları temizleyen mobil uygulama: Spotless

Instagram kullanıcılarının sıklıkla karşılaştıkları spam yorumlar için hiç kuşkusuz uygulamanın en çok rahatsızlık veren taraflarından biri(ydi) diyebiliriz. Bu konuya bir çözüm sunmak isteyen ve kısa bir süre önce App Store'daki yerini alan Spotless, Instagram uygulamasında gezerken belirlediğiniz etiketlere göre yorumları gizleyebiliyor. Uygulama böylelikle daha keyifli bir Instagram deneyimi vadediyor.

Instagram'da paylaştığınız fotoğrafların altına spam yorum gelmesi için ünlü ya da fenomen olmanıza gerek yok. Belirli hashtag'leri paylaşmanız, 30-40'ın üzerinde like alan fotoğraflara sahip olmanız ya da 1000-2000'in üzerinde takipçiniz olması spam yorumların hedefi haline gelmeniz için yeterli.

Hal böyle olunca Instagram uygulamasında gezerken çoğu fotoğrafın altında reklam içerikli ve rahatsız edici spam yorumlara denk gelinebiliyor. Bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar için geliştirilen Spotless'ı telefonunuza indirip Instagram hesabınız ile uygulamaya bağlanmanız yeterli.

Sonrasında Spotless'ın size sunduğu ya da sizin belirlediğiniz anahtar kelimelere (marka, ucuz, takip, follow, like4likes gibi) sahip olan yorumları, Instagram uygulaması üzerinde görünmemeye başlıyor. Ücretsiz olarak indirilebilen Spotless, sonrasında gizlediği spam yorumlar üzerinden uygulama içi ücretlendirmeye gidiyor.

spotless-instagram-yorum

Instagram'ın API düzeyinde herkese sunmadığı bir özellikten yararlanan uygulama, kullanıcıların Instagram feed'lerindeki yorumlara müdehale edebiliyor. Spotless'ın kuşkusuz en önemli özelliği resmi Instagram uygulaması üzerinden çalışıyor olması. Yani kullanıcılar Spotless ile spam yorumlardan kurtulmak için resmi Instagram uygulaması haricinde başka bir uygulamadan içerikleri görüntülemek zorunda değil.

Bunlar dışında Spotless kullanıcıların bizzat arkadaşları tarafından yazdığı yorumlara, filtreye takılsalar bile herhangi bir işlem yapmıyor. Uygulama ayrıca kullanıcı lokasyonuna göre popüler olan spam anahtar kelimeleri de kullanıcılarına sunabiliyor. Kasaba Bilgi Teknolojileri tarafından Istanbul'da geliştirilen uygulamanın geleceği hakkında ekiple konuştuğumuzdaysa önceliklerinin Android versiyonu ve spam konusunda öğrenen algoritmalar geliştirmek olduğunu öğrendik.

Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar için spam konusu kuşkusuz oldukça kritik. Teknolojik olarak önemli yatırımlar yapıp büyük ekipler kurmak zorunda kalan dev şirketler spam'la olan savaşlarında zaman zaman kullanıcılarını mutsuz edebiliyor. Spotless bu probleme farklı bir açıdan bakarak kullanıcıların Instagram akışlarına dışarıdan müdehale ediyor ve bu mutsuzluğu ortadan kaldırmaya çalışıyor. Uygulama içi satın alma ile gelir elde etmeye çalışacak olan Spotless ile ilgili sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kısa bir süre içinde Android versiyonu da yayınlanacak olan uygulamayı spotlessapp.co'dan inceleyebilir, App Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.