Snapchat'i en çok gençler kullanıyor [Webrazzi PRO]

Snapchat'i en çok gençler kullanıyor [Webrazzi PRO]

Her hafta Webrazzi PRO'da yayınlanan ve en çok ilginizi çekeceğini düşündüğümüz içeriği sizlerle paylaştığımız haftanın grafiği yazı dizimizde bu haftanın konusu Snapchat.

Son olarak 19 milyar dolar değerlemeyle yatırım alan Snapchat, tahmin edebileceğiniz gibi en çok gençler arasında kullanılıyor. Hemen aşağıdaki grafikte de bazı ülkelerde yer alan Snapchat kullanıcıların ne kadarının 16-19 yaş arasında olduğunu görebilirsiniz.

We Are Social'ın yayınladığı rapora göre 2014'ün dördüncü çeyreğinde İngiltere'deki Snapchat kullanıcılarının yüzde 39'u, İsveç'in yüzde 38'i, ABD'nin yüzde 35'i ve İrlanda'nın da yüzde 33'ü 16-19 yaş aralığında.

Bunun dışında yine İngiltere ve ABD'deki mobil internet kullanıcılarının yüzde 14'ünün Snapchat kullanıcısı olduğunu söyleyebiliriz. Ki aynı olan Türkiye için yüzde 4.

snapchati-en-cok-gencler-kullaniyor

Webrazzi PRO nedir?

THY, Akbank, Turkcell, Google, Revo Capital, BKM, Limango ve n11.com gibi çok sayıda şirket tarafından kullanılan Webrazzi PRO için, dijital sektörün bilgi merkezi diyebiliriz. Dilerseniz 7 gün süreyle geçerli olmak üzere hemen şuradan ücretsiz olarak Webrazzi PRO’yu deneyebilirsiniz.

Webrazzi PRO’da e-ticaret, ödeme sistemleri, sosyal medya, dijital pazarlama, oyun ve donanım gibi çok sayıda konu başlığı hakkında 2500’ün üzerinde istatistik ve 10’larca özel not bulabilirsiniz. Veriye dayalı düşünme alışkanlığı kazandıran Webrazzi PRO’nun aynı zamanda sektörel sunum ya da rapor hazırlarken de oldukça faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Örnek olarak Webrazzi PRO verileriyle hazırlanan 45 Saniyede Türkiye E-Ticaret Pazarı başlıklı video’yu izleyebilir, ya da haftanın grafiği yazı dizimizin tamamına göz atabilirsiniz.

(Görsel kaynak: Julia Tim/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.