Tinder Plus'ı 4 ila 42 lira arası fiyattan piyasaya sunan Tinder, reklam göstermeye başlayacak

Günümüzün en popüler arkadaşlık uygulamalarından Tinder, bir süredir beklenen versiyonu Tinder Plus'ı dün yayınladı.
Tinder Plus'ı 4 ila 42 lira arası fiyattan piyasaya sunan Tinder, reklam göstermeye başlayacak

tinder plusGünümüzün en popüler arkadaşlık uygulamalarından Tinder, bir süredir beklenen versiyonu Tinder Plus'ı dün yayınladı. Bugüne kadar tamamen ücretsiz olarak sunulan Tinder'ın mobil uygulamasına gelen güncellemeyle eklenen  Tinder Plus, şirketin freemium gelir modeline geçişinde ilk adımı olma özelliğinde.

Tinder uygulaması içinde aylık üyelik hizmeti olarak sunulan Tinder Plus'ın aylık ücreti 4 ila 42 lira aralığında belirlenmiş. Kullanıcı geri dönüşlerinden ücretlendirmenin yaş ve cinsiyete göre değiştiği anlaşılıyor ancak Tinder'ın tam olarak hangi kriterlere göre farklı fiyatlandırma uyguladığına dair net bir bilgi yok. Tinder'ın konuyla ilgili blogundan duyurduğu açıklama, Tinder Plus'ın özelliklerinin tanıtımıyla sınırlı. Yani bu konuda tam bir muamma söz konusu.

Peki Tinder Plus, bu paraları ödemeyi kabul eden kullanıcılarına ne tür kolaylıklar sağlıyor?

Tinder'ın geçtiğimiz Kasım ayında Paris, Londra, New York ve İstanbul gibi farklı şehirlerde geçen tanıtım videosuyla da dikkat çekilen Tinder Plus özelliklerinden ilki Pasaport. Özellik, kullanıcıların konumlarından bağımsız olarak diğer Tinder kullanıcılarıyla eşleşmelerini sağlıyor. Kullanıcılar haritada belirlediği bir noktada arama yapabiliyor.

tinder plus 1

Geri Al (Undo) adı verilen ikinci özellikse, Tinder'ın meşhur "hot or not" fonksiyonunu kullanırken geçtiğiniz bir profili geri getirmenizi sağlıyor. Tinder'ın ücretsiz versiyonunda bir profili geçtiğinizde bu onları Tinder aleminde "sonsuza kadar" kaybettiğiniz anlamına geliyor.

Freemium'a geçiş yapan Tinder'ın planları arasında reklam almak da var. Zira uygulama içinde Tinder Plus hakkında sıralanan özelliklerden biri de reklamsız arayüz. Tinder'da henüz reklam yok ancak Re/code'un konuya yakın farklı kaynaklardan aldığı bilgiye göre Tinder, ilk reklam ürününü hazırlama aşamasında. Halihazırda Facebook ve Twitter ile reklam iş birlikleri için görüşen Tinder, platformunda konum bazlı olarak restoran vs. mekanların reklamlarını yayınlayabilir. Reklamların Tinder'ın "hot or not" oyunu içinde sunulması da yine olasılıklar arasında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.