Vodafone Fikirçarkı Girişimcilik Programı, ilk dört ayında yerli girişimcilere 1 milyon TL destek sağladı

Dünya Mobil Kongresi 2015'te (MWC 2015) yaptığımız özel röportajlar devam ediyor. Bu kez  Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk ile Vodafone Fikirçarkı Girişimcilik Programı* hakkında konuştuk.

Vodafone Türkiye, Fikirçarkı Girişimcilik Programı, Nisan 2014'te kurulmuş ve Kasım 2014'te işe başlamıştı. Türkiye’deki girişimlere toplamda 5 milyon TL’lik destek sağlamayı hedefleyen programa ilk 4 ayda 300’e yakın proje başvuru yapmış ve toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde destek sağlanmış.

Şu ana kadar tam 18 projeye destek verildiği, 3 projenin de İngiltere merkezli olarak kurulmasının sağlandığını ifade eden Ender Buruk, 45 melek yatırımcının dahil olduğu program kapsamında şimdiye kadar 235 proje ön değerlendirme komitesinden geçtiğini de paylaştı.

Vodafone Turkiye Fikir Carki girisimcilik destek programi

Buruk, Küresel Girişimcilik Monitörü raporunun 2013 yılı Türkiye sonuçlarına göre, Türkiye’de her 100 kişiden 32’si önümüzdeki 3 yılda girişimcilik faaliyetinde bulunmayı planladığını da sözlerine ekledi ve Türkiye'deki girişimcilik potansiyelinin ve hevesinin yüksek olduğuna dikkat çekti.

Aşağıda Ender Buruk ile yaptığımız röportajı izleyebilir, eğer güvendiğiniz bir girişiminiz varsa fikircarki.vodafone.com.tr adresinden bu programa başvurabilirsiniz.

Konuyla ilgili basın toplantısında Fikirçarkı'nın desteklediği projelerden biri de BUBA yatırımıyla sizlere tanıttığımız girişim Segmentify.com oldu. Özellikle e-ticaret siteleri için ziyaretçi davranış analitiği ve pazarlama otomasyonu gibi veri odaklı hizmetler sunan bir girişim olarak Segmentify, 'Servis Olarak Yazılım'(SaaS) kategorisinde yer alıyor ve 12 kişilik bir ekiple yoluna devam ediyor.

*Vodafone Türkiye,Türkiye Vodafone Vakfı (TVV), Uluslararası Girişimcilik Merkezi (UGM) ve Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği Business Angels’ın (BUBA) katkılarıyla oluşturulmuştur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.