Vurb, mobil için ideal arama motoru olmaya aday uygulamasını yayınladı

Vurb, mobil için ideal arama motoru olmaya aday uygulamasını yayınladı

Google'ın web için yaptığını mobil uygulamalar için yapabilen bir uygulamayı Google'ın kendisi dahil olmak üzere geliştiren bir girişim henüz ortaya çıkmadı. Ancak Vurb, bu hedefe rakiplerinden biraz daha yaklaşmış olmasıyla dikkat çekmişti.

Merakla beklenen iOS uygulamasını dün yayınlayan Vurb, farklı mobil uygulamalar arasında gidip gelmenize gerek kalmadan, duruma göre size ilgili sonuçları getiren, bağlamsal bir mobil arama motoru.

2013 yılında web'de bizi bir linkten diğerine gönderen arama motoru deneyimini değiştirmek iddiasıyla 2 milyon dolar tohum yatırımı alan Vurb'ün sağladığı ilerleme, girişime 2014'te TechCrunch Disrupt New York Startup Battlefield büyük ödülünü getirmişti. Bunun ardından girişim, kısa bir süre sonra Redpoint Ventures liderliğinde 8 milyon dolar tutarında birinci tur yatırımı almıştı.

vurb ekran

Vurb'ün mobil aramalarda Google’dan ve tipik arama motorlarından daha iyi bir deneyim sunma iddiasında olan uygulaması, linklerden arındırılmış bir şekilde çalışıyor. Bağlam ve eylem odaklı sonuçlara odaklana Vurb, arama sonuçlarını kartlar üzerinde gösteriyor. Uygulamalardan gelen en ilgili içerikler kartlar üzerinde özetleniyor.

Halihazırda Yelp,VURB CARD 1 Foursquare, PopCorn Time, IMDB gibi çok sayıda farklı popüler uygulamayla işbirliğine giden Vurb'ün ilk uygulamasıyla Mekan, Sinema, TV, Müzik, Video ve Etkinlik aramaları yapılabiliyor.

Örneğin, gitmek istediğiniz filmi Vurb ile aradığınızda, Vurb size filmin fragmanı, IMDB ve Rotten Tomatoes'ta aldığı oylar, gösterim tarihi ve gösterildiği sinemalar gibi bilgilerin yer aldığı bir kart gösteriyor. Film ve izleyeceğiniz sinemaya karar verdikten sonra, ilgili kart üzerinden film sonrasında/öncesinde yemek yemek için seçenekleri de değerlendirebiliyorsunuz.

Kart üzerindeki yakın yerler seçeneği, gideceğiniz sinemaya yakın restoran önerilerini listeliyor. Önerilerden birini seçtiyseniz, Vurb, OpenTable bağlantısıyla uygulama üzerinden mekan için rezervasyon yapabiliyor ya da Uber/Lyft ile taksi çağırabiliyorsunuz.

Vurb, her bir öneriyi kaynak uygulamasıyla birlikte sunuyor, böylelikle daha fazla detay için tek dokunuşla ilgili uygulamaya vurb-infographicgidebiliyorsunuz. Vurb, birden fazla kartı destelemenize izin veriyor. Kartların kolaylıkla paylaşılabilir olması, kalabalık organizasyonlar için işi epey bir kolaylaştırıyor.

Mobilin birbirinden habersiz yaşamlarını sürdüren uygulamalarını, bağlamsal bir yorumla bir araya getiren Vurb'ün öncelikli rakibi mobil üzerinden çoğu Google aracılığıyla yapılan web aramalarının kendisi.

Birbirinden oldukça farklı iki yaklaşımı kullanıcı alışkanlıkları açısından kıyasladığımızda, şimdilik klasik yöntemin ağır bastığını söyleyebiliriz. Mobil için daha elverişli bir deneyim sunsa da, Vurb'ün öncelikli sınavı bu olacak.

İlk etapta yalnızca ABD, Kanada ve Birleşik Krallık için yayınlayan uygulamanın Android versiyonu yakında geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.