Mekansal İşler Girişim Fabrikası'ndan tohum yatırımı aldı

Mekansal İşler Girişim Fabrikası'ndan tohum yatırımı aldı

Sizlere daha önce Aradığın Yer olarak tanıttığımız Mekansal İşler, az önce aldığımız bilgiye göre Girişim Fabrikası'ndan tohum yatırım. Şirket bir süre önce pivot etmiş ve gayrimenkul sektöründe B2B alana yönelmişti. Aradığın Yer ayrıca Girişim Fabrikası'nın 2014 yılındaki ilk dönem mezunlarından da biriydi.

Bu çekirdek yatırım sonrası Mekansal İşler hisselerinin yüzde 8'i Girişim Fabrikası'nın olurken şirket de ilk kez yatırım almış oldu. Yatırım miktarı ya da değerlemeyle ilgili herhangi bir bilgiyse paylaşılmadı. Ancak her iki taraf da yatırımı tohum/çekirdek yatırım olarak tanımlıyor.

Günümüzün yalnızca bilgi sunan gayrimenkul platformlarına rakip olarak ortaya çıkan Aradığın Yer, kullanıcılarına sahip olduğu akıllı algoritmalar sayesinde ilanları çok çeşitli kriterlere göre filtreleme, önceliklendirme ve puanlama imkanı sunuyordu. Ancak kurucu ortaklardan Anıl Çelik'ten aldığımız bilgiye göre Aradığın Yer ile B2C'de istediği başarıyı yakalayamayan girişim, sahip olduğu akademik tecrübe ve bilgi birikimini Mekansal İşler'le beraber B2B alanında kullanmaya karar vermiş.

mekansal-isler-yatirim

Mekansal İşler; sigorta ve konut değerlendirme sektörlerinde faaliyet gösterirken kullanıcılarına SaaS olarak detaylı veri ve analizler sunuyor. En azından şu an için sigortacılık sektörüne ağırlık veren Mekansal İşler; yangın, deprem ve sel gibi olaylar için sigorta şirketlerinin fiyat tahmini yapabilmesine yardımcı oluyor, poliçe hazırlama sürecini hızlandırıyor.

Sektörün büyük oyuncularıyla çeşitli testler yapan Mekansal İşler iki büyük isimle de imza aşamasına gelmiş. Girişimin sigortacılık sektörü haricindeki diğer odağı da bankaların ve gayrimenkul şirketlerinin konut değerlendirme departmanları.

Anıl Çelik ve Nilgün Çelik'in (aynı zamanda karı kocalar) kurucu ortaklığını yaptığı Mekansal İşler, kurucu ekibin geçmişteki Aradığın Yer ve Ev Arkadaşım tecrübeleriyle beraber akademik geçmişiyle dikkat çekiyor. Bu arada kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Aradığın Yer altyapısı yakın zamanda el değiştirebilirmiş.

B2C'den vazgeçerek B2B'ye geçiş yapan Mekansal İşler, yine kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Girişim Fabrikası'yla beraber büyüme ivmesini arttırmak ve göreceği mentörlük desteğiyle beraber birden çok sektöre hizmet vermeyi amaçlıyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.