Warner Bros oyun odaklı video içerik üreticisi Machinima'ya 24 milyon dolar yatırım yaptı

Warner Bros oyun odaklı video içerik üreticisi Machinima'ya 24 milyon dolar yatırım yaptı

Oyun odaklı video içerikler üreten Machinima, Warner Bros'un öncülük ettiği turda toplam 24 milyon dolar yatırım aldı. Warner Bros'un yanı sıra Redpoint Ventures, MK Capital, Coffin Capital ve Machinima’nın eski CEO'su Allen DeBevoise da tura katıldı.

Bünyesinde çeşitli program yapımcılarını barındıran ve oyun dikeyinde içerik üreten şirket hazırladığı özel video materyali YouTube'ta yayınlıyor ve bu içeriklere konsol, mobil ve masaüstü platformlardan erişilebiliyor.

Şirket şu anda küresel olarak 430 milyon aboneye, 170 milyon aylık tekil izleyiciye ve aylık 3,7 milyar video izlenmesine sahip olduğunu söylüyor. Verilen rakamlara göre aylık izlenme sayısı ise geçen yıla göre yüzde 70 oranında artmış, tekil izleyici bazındaysa ABD'de geçen yıl bir önceki yıla göre 3 kat büyümüşler.

Machinima oldukça güçlü ve küresel sektörün liderlerini arkasını almış durumda. Mayıs 2012'de size aktardığımız gibi şirketin ilk yatırımcısı ve destekleyicisi Google ve bugüne kadar aldığı yatırımların toplamı da 91,6 milyon dolar civarında.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.