Facebook Oculus VR için kendi uygulamasını geliştiriyor

Facebook Oculus VR için kendi uygulamasını geliştiriyor

Facebook geçtiğimiz yıl 2 milyar dolara satın aldığı Oculus VR için yeni bir uygulama geliştireceğini açıkladı. Kısacası pek yakında gözünüzde Oculus VR varken Facebook kullanabileceksiniz!

Facebook'ta Chief Product Officer olarak çalışan Chris Cox'un yaptığı açıklamayla kesinleşen uygulamanın, sanal gerçeklik teknolojisiyle yapılan ilk sosyal ağ uygulaması olması bekleniyor. Cox'un katıldığı Code/Media konferansında paylaştığı bu bilgi, Oculus'un kendi uygulama ekosistemini oluşturacağının da bir habercisi gibi gözüküyor.

Son dönemde sanal gerçeklik uygulama örneklerini artarak görmeye başlamıştık. Gerçeklikle sanal dünyayı karıştıranlardan tutun porno deneyimine kadar ilginç bir yelpazede örnekleriyle karşılaştığımız sanal gerçeklik örneklerini Facebook Oculus uygulamasının nasıl kullanacağını hep birlikte göreceğiz.

Her geçen gün son kullanıcıyla buluşacak olan final versiyonuna yaklaşamaya devam eden Oculus'u yöneten ekibin başında satın almayla birlikte Facebook'tan Oculus'a geçen Facebook'un eski baş mühendislerinden biri olan Cory Ondrejka yer alıyor. Ondrejka, daha önce Second Life adlı sanal gerçeklik oyununu yapan şirketin CTO koltuğunda oturuyordu. Bu açıdan, bir sosyal ağ ve sanal gerçeklik konusunda tecrübeli olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.