E-ticarete dönük reklam çözümleri geliştiren Facebook, kısa vadede Türkiye'de ofis açmayı düşünmüyor [E-Ticaret'15]

E-ticarete dönük reklam çözümleri geliştiren Facebook, kısa vadede Türkiye'de ofis açmayı düşünmüyor [E-Ticaret'15]

Facebook eticaret reklamlari eticaret15 webrazzi Fırat DirikWebrazzi E-Ticaret'15 konferansında Facebook Türkiye Ülke Müdürü Fırat Dirik'i ve e-ticaret dikeyinden sorumlu isimleri de konuşmacı olarak ağırladık.

Fırat Dirik, bir e-ticaret konferansında bulunmalarının sebebini Facebook servislerinin kullanımının yaygınlığıyla açıkladı ve bazı önemli rakamlar paylaştı.

Facebook, 1.4 milyardan fazla kullanıcıya ulaşıyor, yanında 700 milyondan fazla Whatsapp kullanıcısı, 500 milyondan fazla Messenger kullanıcısı, 300 milyondan fazla Instagram kullanıcısı bulunuyor.

Facebook Türkiye kullanıcı istatistikleri

Facebook'un Türkiye'den 37 milyon aktif kullanıcısı var ve bunun 30 milyonu mobilden bağlanıyor. Kullanıcıların yüzde 65'i her gün Facebook'a bağlanıyor. 19 milyonu sadece mobilden bağlanıyor ki geçen sene sadece mobilden bağlanan kişi sayısı 9.5 imiş.

Fırat Dirik, yakın zamanda Facebook Türkiye'de ofis açmayı planlamadığını da söyledi ve henüz ofis açmak için istenilen seviyeye ulaşamadıklarını da ekledi.

Facebook'tan e-ticaret reklam çözümleri

Facebook'ta E-ticaret Dikeyinden Sorumlu Yönetici olan Ayten Ateş de Facebook'un e-ticarete dönük sunduğu dönüşüm oranlarından bahsetti. Facebook'un çapraz platformlardaki takip gücüne değindi.

Facebook eticaret reklamlari eticaret15 webrazzi Ayten Ateş Kullanıcıların bir reklama mobilde tıklayıp satın almayı tablet veya masaüstü bilgisayarda tamamladıklarını söyleyen Ateş'e göre çerez bazlı takiplerin çok sağlıklı değil. Facebook ise çapraz cihaz takibi ve farklı yayıncı takibiyle dönüşüm oranlarını daha iyi analiz edebiliyor.

Ateş'in başarılı örneklerden bahsederek altını çizdiği noktalardan biri de belli bir test planıyla hareket eden reklamverenlerin yatırımın geri dönüşünü arttırabileceği gerçeğiydi. Yeni tanıtılan 'Relevance Score' reklamı en doğru kişiye ulaştıran bir ölçüm kriteri olarak sunuluyor ve yakında tüm kullanıcıların kullanımına sunuluş olacak.

Facebook Product Ads

Facebook'ta E-ticaret Ürünlerinden Sorumlu Yönetici Cenk Medeni ise Facebook'un daha dün tanıttığı  ürün reklamları (product ads) ürününün tanıtımını Webrazzi Eticaret15 katılımcılarına anlattı.

Facebook eticaret reklamlari eticaret15 webrazzi Cenk Medeni

Bir ürün kataloğu yükleyerek reklamverenlerin daha organize çalışmasını sağlayan yenilik, hangi kanalın gerçek etkiyi sağladığı gösteren analiz araçları sunuyor.

Günün sonunda Facebook Product Ads yani Facebook ürün reklamları, e-ticaret sitelerinin Facebook kulllanıcılarından iyi geri dönüşler almasını sağlıyor.

Webrazzi Eticaret15 konferansından notlarımızı Twitter'da #eticaret15 etiketiyle veya Webrazzi'deki yazılarımız üzerinden takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.