Trendyol'un Facebook reklam stratejisi ve kazanımları [E-Ticaret’15]

Trendyol'un Facebook reklam stratejisi ve kazanımları [E-Ticaret’15]

Webrazzi E-Ticaret'15'te Trendyol Dijital Pazarlama Yöneticisi Kıvanç Ünal, Facebook reklamlarını şirket olarak nasıl daha verimli hale getirmek için yaptıkları çalışmaları örneklerle anlattı.

Facebook iletişimlerini ikiye ayırdıklarını söyleyen Ünal, bunlardan ilkinin Facebook'ta kendi sayfalarını beğenmiş kullanıcılar olduğunu ve bunlara doğrudan Facebook üzerinden mesajlarla ulaştıklarını. Ünal ikinci iletişim yolu olarak Facebook reklamlarından bahsetti.

Facebook rekmlarında öncelik sırasına göre  "Newsfeed", "Right-hand Side", "Multi Product and Mobile Ads" tercih ettiklerini söyleyen Ünal, bu reklamları hazırlarken hedefleme yöntemleri olarak yine öncelik sırasına göre "Custom Audiences", "Lookalike Audiences & Website Custom Audiences" tercihlerini kullandıklarını aktardı. Ünal, bunların içerisinde Custom audiences'ın çok önemli  bir yer tuttuğunu ve doğru hedefleme ve listeleme yapıldığında e-ticaret şirketlerine çok faydalı olacağını belirtti.

trendyol1

Adphorus ile yaptıkları çalışma sonrasında Custom Audiences özelliği ile birlikte kampanya sonrasında yüzde 400 daha fazla yeni kullanıcıya ulaştıklarını, tıklanma oranlarını yüzde 22, dönüşüm oranını da yüzde 24 civarında arttırdıklarını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.