Twitter küçük işletmelerde aradığını bulabilecek mi?

Twitter küçük işletmelerde aradığını bulabilecek mi?

Twitter, birkaç gün önce küçük ve orta ölçekli işletmeler için "Quick Promote" adını verdiği bir programın duyurusunu gerçekleştirdi. Twitter, uzun zamandır reklam gelirleri konusunda ciddi çaba sarf ediyor ve tıpkı Facebook gibi bu işten daha çok para kazanma hedefinde.

Birkaç yıl önce ilk kez küçük işletmeler için reklam yayınlamaya başlayan Twitter, pek çok büyük reklam verenle çalıştı ve çalışmasını sürdürüyor. Fakat bir internet şirketi için gelirlerini sadece büyük reklam verenlerden elde etmesi söz konusu değil. Hatta işin kaderi, biraz da küçük ve orta ölçekli işletmelere yapılan hizmetlerden geçiyor. Twitter da buradan yola çıkarak Quick Promote ile küçük/orta hacimdeki işletmelerin Twitter hesaplarından reklam vermesini kolaylaştırıyor.

Twitter elbette yıllar içerisinde kendini geliştirdi ancak Twitter cephesinden gelen son haberler gösteriyor ki artık ufak işletmeler için de reklam vermek bir hayli kolay olacak ve Promoted Tweet modelindeki reklamları, küçük/orta ölçek işletmelerden daha sık görmeye başlayacağız.

Yeni açıklanan Twitter'ın son çeyrek raporu da Twitter için gayet olumlu. 2013 son çeyrekteki geliri 243 milyon dolar olan Twitter'ın, 2014 dördüncü çeyrekteki geliri ise 479 milyon dolar ve bu da Twitter'ın çeyrek bazlı baktığımızda 1 yılda gelirlerini ikiye katladığı sonucuna varmamızı sağlıyor. Twitter'ın küçük işletmelere yönelmesiyle birlikte ise bu gelirin artacağı ve Twitter'ı daha iyi bir noktaya geçireceği çok aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.