İçerik pazarlama şirketi Taboola global büyüme için 117 milyon dolar yatırım aldı

İçerik pazarlama şirketi Taboola global büyüme için 117 milyon dolar yatırım aldı

İsrail merkezli içerik pazarlama şirketi Taboola, zaten daha önceden sinyallerini verdiği güçlü büyümesini bir yatırım alarak taçlandırdı. Geçtiğimiz 2014 yılında, İsrail'in en gözde 20 girişiminden biri olarak gösterilen Taboola, Deloitte Technology Fast500 EMEA listesinde de kendine yer bulmayı başarmıştı.

Adam Singolda tarafından, 2007 yılında kurulan 7 yaşındaki şirket bugün pek çok büyük yayıncıyla işbirliği içerisinde, şirketler için çok önemli bir hale gelmiş olan içerik pazarlaması konusunda çalışıyor. Ayda 200 milyardan fazla öneri içerik gösteren Taboola, Chicago Tribune, The Atlantic, USA Today, Business Insider ve The Weather Channel gibi dev şirketlerle çalışıyor. Taboola'nın yarattığı aylık tekil ziyaretçi sayısı ise 550 milyonu buluyor.

Taboola, aldığı 117 milyon dolarlık yatırımı global büyümeyi sağlamak açısından aldığını da açıkladı. Şirketin kurucus Singola, Taboola'nın kârlı bir şirket olduğunun altını çizerken, şirketin 2014 yılı gelirlerinin 200 milyon doları aştığını duyurdu. Şirketin bugüne dek aldığı yatırım ise son 117 milyon dolarlık yatırımla birlikte 157 milyon doları bulmuş oldu.

Son turla birlikte şirketin yatırımcıları arasında Advance Publications, Comcast Ventures, Yahoo! JAPAN ve Fidelity Management and Research Co. gibi şirketler bulunuyor. Taboola'nın bundan sonraki hedefi global büyümesini gerçekleştirmek olacak. Şirketin kurucusu Singolda'ya göre, içerik pazarlamasının daha gideceği çok yol var ve aslında bu alanda yolun başında bulunuyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.