Apple, haritalarında sokak görünümü için çalışıyor olabilir

Apple, haritalarında sokak görünümü için çalışıyor olabilir

Apple, haritalar konusunda kendisine ciddi bir rakip olan Google Haritalar'la rekabet etmeye zaten bir süre önce başlamıştı. İlk günlerden bu yana büyük yol kat eden Apple haritalarının şimdi de Google'ın Street View hizmetine rakip olacak sokak görünümlerini özellikleri arasına katacağı konuşuluyor.

Tüm bu dedikoduların sebebi ise, ortaya çıkan ve üstünde farklı tipte kameralar bulunan gizemli araçlar. Aslında Google Street View otomobilleriyle benzerlik gösteren bu araçların üstünde farklı açılara bakan kameralar bulunuyor. Ancak araçların üstünde herhangi bir marka ya da proje bilgisi bulunmamakta.

Üstünde aynı kamera yapısını taşıyan otomobillerin California'nın bazı yerlerinde ve New York'un Brooklyn semtinde gözükmesi ise bir şirketin bu konuda testler yapmaya konuşulmasına sebep oldu.

Apple'ın, sokak görünümü haritaları özelliğinin pek yakında geleceğinin bir diğer önemli kanıtı da, plakalarından sorgulanan Dodge marka bu araçların Apple'a kiralık olarak verildiğinin ortaya çıkması, yani süreli bir görev için şirket bunları kullanıyor. Yakın gelecekte Apple'ın nasıl bir özellikle karşımıza çıkacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.