Yazılımlar için pazaryeri olan Binpress 'gelişmiş mağaza' özelliğini duyurdu

Yazılımlar için pazaryeri olan Binpress 'gelişmiş mağaza' özelliğini duyurdu

Bir 500 Startups projesi olan Binpress, en kısa tanımıyla yazılım geliştiricilerin ortaya çıkardıkları küçük çaplı proje, kütüphane ya da eklentileri (bir anlamda dijital ürünleri) satabilmesine olanak tanıyor.

Bugüne kadar 1 milyon doların üzerinde yatırım alan ABD merkezli Binpress'in yazılım geliştirilerin yanı sıra şirketler ve girişimler için de önemli bir kaynak niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

Son olarak kısa bir süre önce yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çeken Binpress, yazılım geliştiricilerin sahip oldukları dijital ürünleri (eklenti ya da kütüphane gibi) satabilecekleri bir yapı sunmaya başladı. Bu yeni özellik kapsamında müşteriler için de bir panel sunan Binpress, yazılım geliştiricilerle kullanıcılar arasındaki iletişim ve geri bildirim alışverişini arttırmayı hedefliyor.

Bunun dışında yazılım geliştiricilerin diledikleri gibi özelleştirebildiği bir sayfa üzerinden satış yapabildiği bu yeni yapıda, detaylı lisanslama seçenekleri de yer alıyor.

Binpress pazaryeri olmaktan yavaş yavaş uzaklaşacak

Bugüne kadar çok sayıda farklı platform için hazırlanmış yazılımlarla dolu bir pazaryeri olan Binpress, bir başka deyişle bu gelişmeyle beraber yazılım geliştiricilerin sahip oldukları dijital ürünleri tek başına satabilecekleri bir platform da sunmaya başlamış oldu.

binpress-ekran-goruntusu

Apple ve Google'dan alışık olduğumuz şekilde kullanıcıların ödediği ücretin yüzde 30'unu keserek yüzde 70'ini geliştiricilere aktaran Binpress, bugüne kadar 1 milyon doların üzerinde bir hacime ulaşmış. Binpress'in pazaryerinde ziyaretçilerine sunduğu yazılım adeti de 1000'in üzerinde.

Binpress CEO'sunun yaptığı açıklamaya göre gelecekte bu yeni özellik üzerine daha fazla düşecek olan şirket uzun vadede kendini bu alanda konumlandırıyormuş. Yani Binpress'in bir süre sonra yazılımlar için pazaryeri olmaktan çıkıp, yazılım geliştiriciler için Shopify olacağını söyleyebiliriz.

Dilerseniz Binpress'in bu yeni özelliğini hemen şimdi deneyebilir, dilerseniz de platformun pazaryerinde gezebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.