Detour: Groupon kurucusundan tur rehberliği yapan mobil uygulama

Detour: Groupon kurucusundan tur rehberliği yapan mobil uygulama

detour turist rehber gezi uygulamasiGroupon'un kurucusu Andrew Mason'ın yeni girişimi Detour App Store'daki yerini aldı (indir). Turistler için özel gezi rehberliği yapan Detour, Mason'ın yerel pazarlarda büyüteceği yeni büyük projesi olabilir.

Turistlerin yaya olarak yaptıkları şehir turlarına eşlik etmek isteyen girişim, farklı bir sesli gezi rehberliği vaadediyor. Sıradan şehir gezintilerinden kurtulmak isteyenlere konum tabanlı yeni bir seçenek sunuyor.

Detour, ücretsiz indirilebilen bir uygulama ama şehrin belli bölgelerini kapsayan her tur için 5 dolar ödemek gerekiyor. Yıllık şehir abonelikleri içinse 20 dolar ödemek yeterli.

Yürüyüş turlarında kullanıcılarına eşlik eden Detour, hem GPS hem de iBeacon bağlantılarını dikkate alarak konum odaklı yapısını öne çıkarıyor. Grup turlarına da eşlik edebiliyor.

Şimdilik San Francisco Bay Area bölgesindeki 6 turla işe başlayan Detour, yavaş yavaş kapsama alanını genişletmek istiyor. Mason, normalde turistlerin yürüme turlarına daha fazla ödediğini ama gelir modelinin optimize edilebileceğini söylüyor. Turların önizlemelerinin sunulması da planlanıyor.

andrew mason detour turist rehber gezi uygulamasi

Detour, turist rehberlerinin işlerine ket vurabilir ama Mason rehberler için bir pazaryeri modelini uygulayacaklarını da belirtiyor. Mason'ın neler yapacağını beklerken bu konuyla ilgilenenlere daha önce yazdığımız PocketGuide, Vayable, Peek, Gidsy ve İstanbulite projelerine göz atmalarını da tavsiye ederim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.