İstanbulite: İstanbul'da kişiye özel rehberlik hizmetleri

İstanbulite: İstanbul'da kişiye özel rehberlik hizmetleri

İnternetten en çok etkilenen sektörlerden biri de turizm ve bu alanda farklı girişimler sektöre renk katmaya devam ediyor. Istanbulite.com kullanıcılarına kendi seçtikleri bir menüyle İstanbul'da profesyonel rehberlik hizmeti veriyor.

Profesyonel turist rehberi olan Eda Sökmen ve Sinan Sökmen tarafından kurulan İstanbulite Mart 2012'de açılmış. İki kardeşin 4 yıllık tecrübesine dayanıyor ve turislere İstanbul'u anlatmayı, gezdirmeyi amaçlıyor. İstanbul'da butik rehberlik ve şoförlü araç hizmeti almak isteyen yabancı turistlere ulaşmayı hedefliyor.

Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi İstanbulite'i diğer rehberlik hizmetlerinden ayıran bir yan var. Kendi tercihlerinize göre bir İstanbul turu ayarlayabiliyorsunuz. Tek tip rehber turlarından kaçınanlar İstanbul'da gitmek/gezmek istediği yerleri seçip sepete atabiliyor. Ödemeyi de seçtiği kapsamda yapıyor.

İnternet sitesi küçük bir İstanbul ansiklopedisi olarak da hizmet veren girişimde turların kısa videolarını da sayfalara eklenmeye başlamış. TripAdvisor'da da görebileceğiniz İstanbulite, farklı kategorilerde verdiği hizmetle kendini diğer rehberlik hizmetlerinden ayrıştırıyor. İngilizce ve İspanyolca dillerinde hizmet verse de talep gelmesi halinde Türkçe de hizmet veriyor.

Günümüzde internet sadece otel veya paket tur rezervasyonu yapacağımız bir yer olmaktan çıktı. Artık ücretsiz veya kısa dönem kiralık kalacak yer bulmak, bir şehrin insanlarıyla farklı bir deneyimler  yaşamak ve İstanbulite sayesinde kendimize özel turlar ayarlamak mümkün. Mekan temelli üretilen bu fikirlerin yolculuk seçeneklerine yansıyıp yansımayacağını merak ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.