Betaworks'ten mobil öncelikli canlı yayın platformu: Upclose

Betaworks'ten mobil öncelikli canlı yayın platformu: Upclose

2007 yılında ABD'nin New York City kentinde kurulan Betaworks, günümüz internet dünyasında en dikkat çeken 'şirket oluşturuculardan' (company builder) biri konumunda. Hem kendi geliştirdiği ürünler hem de gelişim sürecine dahil olduğu şirketlerle adından söz ettiren Betaworks'ün destek olduğu son proje, mobil öncelikli bir canlı yayın platformu: Upclose.

iOS ve Android üzerinde kullanılabilen Upclose, kullanıcılarının akıllı telefonları üzerinden tek bir tıkla canlı yayın başlatabilmelerini sağlıyor. Instagram benzeri olarak yorum, profil takibi ve web üzerinden görünüm özelliklerine sahip olan Upclose'da geçmiş canlı yayınları web ve mobilde izleyebilmek de mümkün.

Uygulamayı telefonunuza indirdiğinizde Facebook ya da Twitter ile üye olabiliyorsunuz. Bu arada üye girişi yapmadan da uygulama içinde gezebilir, dilediğiniz canlı yayını izleyebilirsiniz. Canlı yayın yapabilmek içinse üye girişi yapmış olmanız bekleniyor.

Upclose'da üye girişi yaptıktan sonra hem web hem de mobilde bir profil sayfasına sahip oluyorsunuz. Uygulama içinde hem arkadaşlarınızı hem de tanımadığınız ünlü ya da 'internet ünlülerini' takip edebiliyorsunuz. Özetle Upclose'u Snapchat'in biraz daha arkadaş odağından uzak ve büyük/profesyonel bir hali olarak tarif edebiliriz.

upclose-uygulamasi

Betaworks'le birlikte pivot ederek Upclose halini alan Rushmore.fm ekibinin başındaki isim olan Ramon Sastron, internet üzerinden canlı yayın deneyen çoğu girişimin hayatta kalamadıklarını ve pazarın zorlayıcı olduğunu bildiklerini söylüyor. Kimsenin geleceği görme yeteneği olmadığına atıfta bulunan Upclose CEO'su Sastron, şirket olarak ürünü geliştirmeye durmadan devam etmeleri halinde bir şansları olduğundan yana.

Snapchat'in kısa bir süre önce duyurduğu Discover özelliğini akıllara getiren Upclose, hali hazırda yayında olan çok sayıdaki canlı yayın aracından mobil odaklı, kolay ve yeni nesil bir platform -yani milyonların kullandığı Instagram ve Snapchat'e benzer- olmasıyla ayrılıyor.

Uygulamanın ulaşacağı kitlenin büyüklüğüyle beraber ileride adından sıkça söz ettirebilme ihtimali bulunduğunu söyleyebiliriz. Upclose'u iOS ve Android kullanıcıları hemen şimdi deneyebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.