Facebook Places mobile mekan tavsiyeleri özelliğini getiriyor

Facebook Places mobile mekan tavsiyeleri özelliğini getiriyor

facebook places tips mekan tavsiyeleriKasım 2014'te Places (Yerler) sayfalarını yenileyen Facebook'tan mekanların hoşuna gidecek yeni bir adım attı. Yelp'e ve Foursquare'a bir kez daha mesaj gönderen Facebook, bu kez mobil tarafta atağa kalkıyor.

Facebook'un yeni özelliği Place Tips ile kullanıcılar belli mekanlarda arkadaşlarının tavsiyelerini otomatik olarak görebilecek. Facebook arkadaşlarınızın o mekan hakkındaki yazılı ve görsel paylaşımlarını haber akışının en üstünde görüntülenecek.

Şimdilik Facebook'un iPhone uygulamasında görülebilen mekan tavsiyeleri, ilk olarak New York'taki bazı mekanları dikkate alıyor ama yavaş yavaş yaygınlaşacak.  Facebook'un yeni kartlı gösterimine uygun bir tasarımda mekan sayfası da öne çıkarılacak.

Yani bu özellikle karşılaşan kullanıcılar ilgili mekan sayfasını beğenebilecek, giriş (check-in) yapabilecek ve mekana mesaj gönderebilecek. Menü ve etkinlik bilgilerine de ulaşabilecek.facebook places tips mekan tavsiyeleri 2

Hücresel ve kablosuz ağlar ile GPS üzerinden konum tespiti yapan Facebook, yakında Bluetooth işaretçiler (beaconlar) üzerinden daha kesin tahminler yapmaya çalışacak. Varsayılan ayarlarda açık olarak gelen özellik mekanları gizleme şansı da veriyor ama dileyenler ayarlar sayfasından tamamen kapatabilecek.

Groupon'un popüler olduğu zamanlarda çokça konuşulan konum tabanlı reklamcılık rekabeti yeniden ısınıyor diyebiliriz. Özellikle Facebook'un mobilde atak yapması önemli çünkü Aralık 2014'te Facebook'un günlük aktif mobil kullanıcı sayısı 745 milyondu. facebook places ayarlar

Halka açık bir şirket olarak gelirlerini artık daha fazla önemseyen Facebook'un önümüzdeki dönemde Foursquare ve Yelp ile rekabeti gerçekten dikkat çekici olacak. Türkiye'deki konum/mekan tabanlı girişimlerin bundan nasıl etkileneceği ise ayrı bir soru işareti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.