Yenilenen Facebook Places, Yelp, Foursquare ve Google ile rekabete hazırlanıyor

Yenilenen Facebook Places, Yelp, Foursquare ve Google ile rekabete hazırlanıyor

facebook yerler mekanlar placesFacebook, konum hizmetlerini içeren ve mekanların listelendiği Facebook Places (Facebook Yerler) bölümünü sessizce yeniledi ve büyük bir değişimin sinyalini verdi.

Resmi bir açıklama olmaksızın yapılan ama gözlerden kaçmayan bu güncellemede özellikle görsel değişiklikler dikkat çekiyor. Arama sayfalarından mekan sayfalarına kadar görsellerin öne çıkarıldığı, arama özelliğinin ve yorumların öne çıkarıldığı bir tasarım tercih edilmiş.

2012'den bu yana Yakınımdaki Mekanlar (Nearby Places) özelliği ile kullanıcıları mekanlara yönlendiren Facebook, yenilenen Facebook Places ile kullanıcılara daha fazla etkileşim vaadediyor.

facebook mekanlar places yerler

Bu güncellemeyle Yelp, Foursquare ve Google Local için rekabet sinyalleri gönderen Facebook, 5 yıldır üzerinde çalıştığı bu alanda ciddi bir atmış gibi görünüyor. 'Graph Search' ve 'Location API' özellikleriyle zenginleşen yeni Facebook Places içinde arkadaşlarınızın mekan yorumlarını ve girişlerini, bir şehirde gidilmesi gereken mekanları farklı kategoriler altında görebiliyorsunuz.

ankara facebook mekanlar

Facebook'un elini bu alanda güçlendiren gerçek ise kullanıcıların mekan oylamada ve yorumunda Facebook'u aktif olarak kullanması. Aşağıdaki araştırma da göreceğiniz gibi Facebook, bu alanda aktif olarak kullanılıyor ve popüler uygulamaların önünü kesiyor.

facebook mekan yorum inceleme

Diğer yandan Facebook'un bağımsız bir mobil uygulamayla kullanıcıların karşısına çıkması da sürpriz olmaz. Facebook'un bağımsız uygulamalara dönük bir stratejisi var ve bu konuda konum tabanlı bir uygulamanın işe yarayacağına da şüphe yok. Unutmamak lazım ki Eylül 2015 itibariyle Facebook'un günlük mobil aktif kullanıcı sayısı 700 milyonu geçiyor.

Konum tabanlı hizmetlerde henüz vurucu hamleyi yapmayan Facebook bu alanda atacağı hamlelerin devamını ve rakiplerin nasıl pozisyon alacağını merakla takip ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.