Microsoft Outlook'un yeni iOS ve Android uygulamaları yayınlandı

Microsoft Outlook'un yeni iOS ve Android uygulamaları yayınlandı

microsoft outlook android ios uygulama indirMicrosoft, kurumsal şirketlerin vazgeçilmez e-posta istemcisi olarak bilinen Outlook'un yeni mobil uygulamalarını tanıttı. Henüz yayınlanan Android (indir) ve iOS (indir) uygulamaları hem akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılabiliyor.Hatırlarsanız Outlook, 2012 yılı yazında tüm Microsoft e-posta servislerinin toplandığı bir ‘hub’ olarak konumlandırılmıştı. Daha önce Outlook için çeşitli uygulamalar yayınlarak Microsoft'un daha önce yayınladığı çeşitli uygulamalar da uygulama mağazalarından kaldırılmış veya yakında kaldırılacak.Microsoft, 2014 sonunda satın aldığı eposta uygulaması Acompli ekibini Outlook ekibine dahil etmişti ve yeni uygulamalar bu ekibin deneyimleriyle hayata geçirilmiş.

Yeni Outlook uygulamalarında e-posta, kişiler, takvim ve dosya paylaşımı (OneDrive) gibi özellikler bir arada sunuluyor. Bulut servisleriyle bağlantı özelliği Acompli'nin öne çıkardığı özelliklerden biriydi.

Android Office uygulamaları da yenilendi

Şimdiye kadar iOS tabanlı Office uygulamalarının 80 milyon kez indirildiğini paylaşan Microsoft, Office Android uygulamalarındaki (Word, Excelt, PowerPoint) 'preview' etiketini kaldırarak daha kararlı sürümleri herkesin kullanımına sunmuş.

Yeni Outlook uygulamaları Acompli uygulamasından bir kaç farkla ayrılsa da her şeye rağmen Microsoft'un mobil platformlardaki büyüme hevesini daha net bir şekilde ortaya koyuyor. Office tarafındaki güncellemeler de bu büyümenin diğer bir göstergesi sayılabilir.Kısa süre önce Windows 10'u tanıtan Microsoft'un Satya Nadella yönetiminde mobil platformlardaki mücadelesini merakla izliyoruz. Son olarak kaçıranlar için Office 2016'nın da bu yıl piyasaya sunulacağını hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.