Facebook ve Instagram çöktü [Güncellendi]

Facebook ve Instagram çöktü [Güncellendi]

Facebook ve Instagram hizmet dışı kaldı ve sadece ülkemizde değil her iki siteye dünya genelinde erişim durdu.

Güncelleme: Yaklaşık yarım saatlik kesintinin ardından şu anda iki siteye de ulaşımın kısmi olarak sağlanıyor. Dün Malezya Havayolları'nın sitesini hackleyen Lizard Squad, Facebook ve instagram'ın çökertilmesini Twitter üzerinden sahiplendi.

Güncelleme 2: Facebook, konu hakkında bir açıklama yayınladı. Kısa metin şöyle:

“Bu sabah saatlerinde pek çok insan Facebook ve Instagram’a giriş yapmakta zorluk yaşadılar. Bu sorun, üçüncü şahıslar tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucunda değil, üzerinde çalıştığımız bir değişikliğin yapılandırma sistemlerimizi etkilemesi sonucunda ortaya çıktı. Problemi çözmek için elimizden geldiğince hızlı hareket ettik ve her iki servisimiz de şu an %100 geri dönmüş durumda.”

En son Eylül ayında çöken ve 15 dakika sonra yeniden gelen Facebook'a şimdilik hem webden hem de mobilden erişilemediğini belirtelim. Ailenin bir diğer üyesi WhatsApp'ın düzenli çalışmasını devam ettirdiğiyse dikkat çeken bir detay.

facebook-coktuFacebook'tan konu ile ilgili açıklama geldikçe paylaşacağız, konu ile ilgili Twitter'da konuşulanlara aşağıda erişebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.