Facebook'un para transferi hizmeti için görüştüğü söylenen TransferWise 58 milyon dolar yatırım alıyor

Facebook'un para transferi hizmeti için görüştüğü söylenen TransferWise 58 milyon dolar yatırım alıyor

Facebook'un bundan bir süre önce kendi platformu üzerinden online para transferi için görüşmeye başladığı söylenen girişimlerden TransferWise, 58 milyon dolar yeni yatırım alıyor. Hızlı büyüyen Londra merkezli ödeme sistemlerinin üçüncü turu olma özelliğindeki yatırımın tanınmış katılımcıları var. Andreessen Horowitz liderliğindeki tur, girişimin halihazırda yatırımcısı olan Sir Richard Branson, Peter Thiel’ın Valar Ventures, Index Ventures, IA Ventures ve Seedcamp desteğiyle gerçekleşiyor.

Uluslararası para transferlerinin maliyetlerini düşürmek amacıyla 2011 yılında kurulan TransferWise, Western Union'ın yüzlerce dolar komisyon aldığı bir dönemde komisyon ücretlerini 10 doların altına indirmiş ve "para transferi için Skype" servisi olarak tanınmıştı. Halihazırda Skype ve PayPal'un Estonyalı eski iki çalışanı tarafından kurulan girişim, bugün aralarında Türk Lirası'nın da olduğu 292 farklı para biriminin transferine izin veriyor.

Şirketin kendi verilerine göre TransferWise üzerinden bugüne kadar yapılan para transferlerinin toplam tutarı 4,5 milyar dolara ulaşmış. Bu müşteriler banka yerine TransferWise kullanarak 200 milyon dolar tasarruf etmişler.

Aldığı yatırımla küresel açılımını hızlandırmayı planlayan TransferWise, bu sene içinde 300 yeni para birimini sistemine dahil etmeyi planlıyor.

Son turla birlikte TransferWise'ın aldığı toplam yatırım miktarı 90,4 milyon dolara çıktı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.