Bilardo oyunu Pool Elite, Semih Saygıner ile zirveye çıkmak istiyor

Bilardo oyunu Pool Elite, Semih Saygıner ile zirveye çıkmak istiyor

pool elite facebook bilardo oyunuYerli dijital oyun şirketlerimizden Ingame Group en iddialı oyunlarından Pool Elite için bugün önemli bir adım attı. Facebook'taki ilk 3 boyutlu bilardo oyunu olarak gösterilen Pool Elite, dünya şampiyonu olan Semih Saygıner ile bu alanda zirveye çıkmak istiyor.

Dört oyun firmasının güç birliğiyle 2014 yazında kurulan Ingame Group'un küresel hedefler peşinde koştuğundan bahsetmiştik. Bugün Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Sayıner ile imzalanan 5 yıllık anlaşma da bu vizyonun bir parçası.

pool elite bilardo oyunu semih sayginer

Semih Saygıner ile imzalanan anlaşma ise sadece bir tanıtımdan ibaret değil. Zira Bilardoda tam bir efsane olan Saygıner, oyunun gelişirilmesinde de katkıda bulunmuş. Bu da Pool Game'in bu alandaki iddiasını güçlendiriyor.

Bu işbirliği aklıma Colin McRea ve Tiger Woods gibi lider sporcuların çeşitli oyunlara ismini vermesini de getiriyor ama şimdilik Semih Saygıner'in ismi Pool Elite'ta geçmiyor. :)

50 milyon oyunculu bir pazar

semih sayginer pool eliteIngameGroup Kurucu Ortağı Tuncay Büyükoğlu'nun verdiği bilgilere göre dünyada 50 milyon dijital bilardo oyuncusu var ve Pool Elite bu pazarın yüzde 10’una ulaşmayı hedefliyor, yani 12.5 milyon kişiye. Peki şu anda durum nedir?

  • Pool Elite, şu anda Facebook’ta bilardo oyunları arasında 5. sırada.
  • Şimdiye kadar yaklaşık 2.5 milyon maç yapılmış.
  • 150’den fazla ülkeden aylık olarak yaklaşık 400 bin kişi tarafından oynanıyor.
  • İki yıl içerisinde ilk ikiye girmeyi hedefliyor.
  • İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Türkçe, Tayca ve Korece dillerinde oynanabiliyor.

Türkiye oyun sektörü büyüyor

Türkiye'nin dijital oyun pazarında 6-7 yıl içinde önemli büyüme gösterdiğini, pazarın yıllık 300 milyon doları aştığını da söyleyen Tuncay Büyükoğlu, oyun sektörünün, müzik ve sinema endüstrilerinin toplamından açık ara daha büyük pazar haline geldiğini sözlerine ekledi.

Semih Saygıner ise bilardoya geri döndüğü dönemde yapılan bu işbirliğinden oldukça memnun ve önümüzdeki dönemde Pool Elite turnuvalarının yapılacağını söylüyor. Üstelik yakında Pool Elite'in kullanıcı tabanını geliştirecek mobil uygulamaları da yayınlanacak.

Pool Elite'in önümüzdeki dönemde ne kadar başarılı olacağını merakla bekliyoruz. Zira hitap etttiği pazarın yeterince büyük olduğu ortada ve hedefine ulaşması durumunda bir başarı hikayesi olarak kayıtlara geçmiş olacak.

Son olarak bilmeyenler için oyunu kısaca açıklayalım; Pool Elite, Unity tabanlı ücretsiz bir bilardo oyunu. 4 farklı oyun tipi (8 Top Amerikan, Karambol, Snooker, Üç Bant) sunuyor ve dünyanın herhangi bir yerindeki kullanıcılarla veya arkadaşlarınızla maç yapabiliyorsunuz.

pool elite bilardo oyunu

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.