Azerbaycan'da büyüyen Ataksi, UmaiTaxi markasıyla Kazakistan'a açılıyor

Azerbaycan'da büyüyen Ataksi, UmaiTaxi markasıyla Kazakistan'a açılıyor

umaitaxi ataxi taksi cagirma uygulamasi 2Türkiye'den Azerbaycan'a açılan taksi çağırma uygulaması Ataksi'yi 2014 yazında sizlere tanıtmıştık. Azerbaycan'da büyümeye devam eden Ataksi'nin bir yandan da Kazakistan'a adım attığını öğrendik.

Kazakistan'a UmaiTaxi adıyla açılan Ataksi, bu bölgede Aibek Dunaev ve 2 Rus yatırımcı ile adım atmış. iPhone ve Android uygulamalarını yayınlayan girişim, Kazakistan'da yılın 3. çeyreğinde 10 bin taksiye ulaşmayı hedefliyor.

umaitaxi ataxi taksi cagirma uygulamasi

Mustafa Bilge'den aldığımız bilgilere göre Ataksi, Kazakistan'da çevrimiçi (online) taksimetre özelliğini kullanıma almış. Bölgenin bilinen ödeme sistemlerinden Qiwi ile de anlaşma sağlanmış. 2015 yılı içinde Gulf bölgesi öncelikli olmaz üzere büyümek isteyen girişim Kırgızistan'ı da açılabileceği pazarlardan biri olarak görüyor.

Ataksi ne durumda?

Ataksi hakkında da bilgi veren Mustafa Bilge, Azerbaycan'da 1000 civarında taksiyle çalıştıklarını ve 8000 civarında yolcunun hizmetlerinden faydalandığını paylaştı. Xəzər Tv'de aTaksi adlı bir TV programı da yapmaya başlayan girişim millikart.az anlaşmasıyla mobilde kredi kartı ile ödeme yapılabilen ilk platfromlardan biri olmuş.

Türkiye'de bazı kurumsal iş birliklerinin de söz konusu olduğunu öğrendiğimiz Ataksi'nin Türki Cumhuriyetler'deki  büyümesi bu bölgedeki potansiyeli görmemiz için oldukça önemli ipuçları veriyor. Türkiye'nin son 3-5 yılda gösterdiği gelişmenin bu bölgede de yaşanacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok.

Ataksi'yle ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.