Alibaba'dan İsrail merkezli QR kod girişimi Visualead'e yatırım

Alibaba'dan İsrail merkezli QR kod girişimi Visualead'e yatırım

2014 yılında borsaya açılma süreciyle birlikte internetin yeni süper starı haline gelen Alibaba ve onun kurucusu olan Jack Ma, yeni hamle ve politikalarla adından söz ettirmeyi sürdürecek gibi görünüyor.

Şirketin yaptığı son hamle QR kod alanında yazılım ve çözümler geliştirenİsrail merkezli Visualead'e multi milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmesi. "“Offline to Online (O2O)” mottosuyla yola çıkan Visualead, şirketler için ürün üzerinde müşteriyle iletişim ve satış/veri toplama işlevli QR kodlar yerleşimi ve arka plandaki yazılım geliştirmesini yapıyor. Şirketin müşterileri arasında BMW, Coca Cola ve Orange gibi devler yer alıyor.

2012 yılında 750 bin dolar yatırım alan şirket 2013'te 1,6 milyon dolarlık bir yatırıma daha kavuştu. Alibaba'nın Visualead'le yaptığı anlaşmanın, şirketin son yatırımı olan 1,6 milyon dolardan yüksek olduğunu tahmin etmek zor değil.

Alibaba'nın Visualead ile ne yapacağı sorusu akla geliyor. Visualead'in teknolojisinin Taobao ve Tmall.com'da kullanılacağı söylentilerden biri. Bununla birlikte Alibaba'nın eski gazeteleri offline'dan online'a dönen bir satış kanalı ve katalog olarak kullanma gibi yaratıcı fikirleri olduğunu biliyoruz. Bunun denemelerini de Çin'de bazı gazetelerle yapmışlardı. Gazeteler üzerinde yer alan QR kodlar Taobao üzerinden alışveriş yapılabilecek ve bu işlem sırasında kendi ödeme sistemleri olan Alipay'i kullandırabilecek şekilde tasarlanmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.