Shutterstock, Rex Features ve PremiumBeat'i satın aldı

Shutterstock, Rex Features ve PremiumBeat'i satın aldı

Dünyanın en güçlü stok fotoğraf, video ve müzik ağlarından biri olarak kabul edilen Shutterstock, yaptığı iki önemli satın almayı ardı ardına duyurdu. Shutterstock, birisi ediyöryal ve haberciliğe odaklanarak fotoğraf çeken bir ajans olan Rex Features, diğeri de film, video, oyun ya da uygulama müziği tedariği yapan bir stok müzik sitesi PremiumBeat'i satın aldı. Şimdi de Shutterstock'un bu yeni satın almalarına biraz daha yakından bakalım.

Rex Features, Avrupa merkezli bir haber ajansı ve daha çok ünlüler, eğlence, spor ve haber içerikli görseller üstünde çalışıyor. Bu haliyle Avrupa'nın en büyük bağımsız haber ajanslarından biri olarak kabul edilen Rex Features artık Shutterstock bünyesinde. Shutterstock'un kurucusu ve CEO'su Jon Oringer'in paylaştığı bilgilere göre Shutterstock bundan böyle editöryal içeriğe daha da çok odaklanacak. Shutterstock'un resmi açıklamalarına göre, Rex Features'a ödenecek nakit miktar ise 33 milyon dolar olarak belirlenmiş. Şirketin Londra ve Los Angeles'da olmak üzere iki ofisi bulunuyor.

Shutterstock'un nakit olarak 32 milyon dolar ödediğini açıkladığı ikinci satın alması ise oyun, uygulama, film, video ya da yaratıcı projeler gibi pek çok alanda kullanılabilen yüksek kaliteli müzik ve ses efekti sağlayan ses stok sitesi PremiumBeat oldu. Bildiğiniz gibi Shutterstock, Shutterstock Music servisini vermeye başlamış ve müzik stok işine girmişti. Bu satın almayla birlikte Shutterstock'un Shutterstock Music tarafını güçlendirmek istediği aşikar. Montreal ve Dallas'ta ofisleri bulunan PremiumBeat artık Shutterstock'un oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.