Felicis Ventures fonunu 120 milyon dolara çıkardı, Google Analytics kurucusu Wesley Chan'i transfer etti

Felicis Ventures fonunu 120 milyon dolara çıkardı, Google Analytics kurucusu Wesley Chan'i transfer etti

felicis logoFelicis Ventures yatırım ekibinin dördüncü üyesi Wesley Chan oldu. Felicis Ventures Kurucusu Aydın Şenkut, gelişmeyi resmi blogundan duyurduğu notta Felicis'in toplam fon miktarını 96 milyon dolardan 120 milyon dolara çıkardığını da açıkladı.

Felicis'e yeni katılan Wesley Chan, Silikon Vadisi'nin duayen isimlerinden biri. Google Analytics ve Google Voice'in kurucusu olarak tanınan Chan; aynı zamanda Google'ın reklam ürünlerinin geliştirilmesi sırasında aldığı patentlerle MIT Tech Review'ın 35 Yaş Altı Yenilikçiler listesine girmiş bir isim. Yatırımcı kariyerine Google Ventures'ta yön veren Wesley Chan, Facebook'un satın aldığı Parse ve Optimizely gibi tanınmış girişimlerin yatırımcıları arasında yer almış.

Wesley Chan'in katılımı, halihazırda başarılı bir 2014 yılı geçiren Felicis'in ivmesini arttıracak gibi görünüyor. Geçtiğimiz yıl Felicis'in yatırım yaptığı, Adyen ve Credit Karma olmak üzere iki girişim milyar dolarlık değerlemeye ulaşmış; yedi girişimse 100 milyon doların üzerinde değerlemeyle çıkış yapmıştı. Bunlar 970 milyon dolara Amazon'a satılan Twitch, Yahoo'ya 640 milyon dolara satılan Brigthroll, Nest'in 555 milyon dolara satın aldığı Dropcam, Salesforce'un 390 milyon dolara aldığı RelateIQ, Acxiom'ın 310 milyon dolara aldığı LiveRamp ve Microsoft'a 200 milyon dolara satılan Acompli olmuştu.

felicis ventures 2014

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.