Herkesin kullanımına açılan Firefox Hello ile video sohbet bir tık uzakta

Herkesin kullanımına açılan Firefox Hello ile video sohbet bir tık uzakta

firefox hello goruntulu konusma firefox 35Mozilla, daha önce test sürecinde tanıttığı tarayıcı tabanlı görüntülü sohbet özelliği Firefox Hello'yu yeni Firefox sürümüyle herkesin kullanımına sunduğunu açıkladı. Firefox 35 sürümüyle gelen yenilik WebRTC kullanan tarayıcılar arasında hızlıca görüntülü görüşme başlatılamasını sağlıyor.

Kısaca hatırlatmak gerekirse Firefox Hello, herhangi bir eklenti veya uygulama indirmeden Firefox, Chrome ve Opera kullanıcılarının birbiriyle görüntülü sohbet etmesini sağlıyor. Herhangi bir hesap girişi zorunluluğu olmadığı için hızlı bir şekilde görüntülü sohbete başlanabiliyor.

İspanyol telekomünikasyon şirketi Telefonica'nın desteğiyle geliştirilen bu yenilik, Skype gibi popüler görüntülü sohbet uygulamalarına karşı çıkış bir niteliği taşıyor. Sadece bir bağlantı paylaşımıyla sohbete başlanabilmesi de Firefox Hello'yu rakiplerinden ayrırıyor.

Firefox ile Chrome arasında yaptığımız testte bahsedildiği gibi kolay bir şekilde bağlantı kurduğumuzu ve haberleştiğimizi söyleyebilirim. Şimdilik sadece iki kişi arasında görüşme yapmaya izin veren Firefox Hello'nun ilerleyen zamanda grup sohbetini de destekleyebilir.

firefox hello goruntulu gorusmeHemen belirtelim sohbeti şimdilik sadece Firefox kullanıcıları başlatabiliyor ve isteyen Firefox kullanıcıları hesap oluşturarak kişi listesini elinin altında tutabiliyor.

Firefox Hello, tarayıcı pazarındaki rekabette bir fark yaratır mı bilinmez ama özellikle Firefox kulanıcılarını memnun edeceğini söyleyebiliriz.

Firefox uygulamaları ve Firefox Share güncellemeleri

Diğer yandan Mozilla, tarayıcı içi yeni uygulama ve oyun teknolojileri geliştirmeye devam ettiğini de açıklıyor ve marketplace.firefox.com'un takip edilmesini istiyor. Firefox üzerinden sosyal paylaşım eklentisi Firefox Share için de bazı güncellemeler var ve kullanıcılar activations.mozilla.org adresinden gerekli bağlantıları kurabiliyor.

firefox marketplace fireox share

Firefox 35 ile Mac OS X'in Snow Leopard ve yeni sürümleri için MP4 video desteği gibi bazı yenilikler ve sistem geliştirmeleri de yayınlandığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.