Çevrimiçi eğitim platformu Lynda.com'a 186 milyon dolar yatırım

Çevrimiçi eğitim platformu Lynda.com'a 186 milyon dolar yatırım

lynda.com online cevrimici egitim 2Çevrimiçi eğitim alanına erken adım atan girişimlerden Lynda.com, yeni yatırım turunda değerini yaklaşık 1 milyar dolar seviyesine yükselterek dikkatleri yeniden üzerine çekti.

2013'ün Ocak ayında 103 milyon dolarlık yatırımla sizlere tanıttığımız Lynda.com, bu kez TPG'nin liderliğinde 186 milyon dolarlık büyük bir yatırıma imza attı. Bu yatırım turu Lynda'nın değerinin de milyar dolar seviyesine yaklaşmasını sağladı.

Programlama alanında büyüyecek

Kişisel veya profesyonel gelişim için farklı kategorilerde internet tabanlı eğitimler sunan Lynda.com'un bu yatırımla beraber programlama tarafındaki eğitimlere odaklanacağı ve 150-250 yeni çalışan alacağı dile getiriliyor.

Şu anda 550 çalışanı olan girişim, 5 bin 700 ders içinde 255 bin video içeriği barındırıyor. İngilizce, Fransa, Almanca ve İspanyolca dillerinde derslerin yer aldığı platform, yetişkin ve sürekli eğitim içerikleriyle de öne çıkıyor.

ABD'de yetişkin ve sürekli eğitim pazarının 55 milyar dolarlık bir hacmi olduğu belirtiliyor ki Lynda'nın amaçlarından biri de bu büyük pastadan mümkün olduğunca fazla pay almak.

Lynda.com'un 2013'teki yatırımın hemen sonrasında Video2Brain'i satın aldığı düşünülürse bu yatırım sonrasında da yeni bir satın alma yapabileceğini tahmin edebiliriz. Muhtemel adayların da 2014 yılında en çok yatırım alan eğitim odaklı teknoloji girişimlerinden biri olabileceğini söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.