Akıllı uygulamalar geliştirmeyi sağlayan GraphLab 18,5 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı uygulamalar geliştirmeyi sağlayan GraphLab 18,5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka alanında faaliyet gösteren GraphLab 18,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Açık kaynaklı bir veri analizi platformu olarak kurulan ve bugün grafik, tablo, görsel gibi her türlü veri üzerinden akıllı uygulamalar geliştirilmesine imkan tanıyan bir platform haline gelen GraphLab, bu değişimi yansıtacak şekilde adını da Dato olarak değiştirdi. Girişimin bu ikinci tur yatırımına Opus Capital ve Vulcan Capital ile birlikte halihazırda yatırımcısı olan New Enterprise Associates (NEA) ve Madrona Venture Group katıldı.

2009 yılında, Carnegie Mellon Üniversitesi'nde başlayan Dato'nun platformunu kullanan akıllı uygulamalar farklı endüstrilerde farklı amaçlarla kullanılıyor. Bugüne Adobe, Zillow, PayPal, Pandora ve Cisco tarafından kullanılan Dato, müşterilerinin ürün tavsiyeleri, duygu analizi ve dolandırıcılık tespiti gibi konularda tahmini uygulamalar geliştirmesine imkan tanıyor. Örneğin, Dato platformuyla bir bölgedeki evin fiyatıyla ilgili yaklaşık değeri, ülkedeki kayıtlar, satış bilgileri ve evin yakınındaki yollar gibi verilere bakarak tahmin etmenizi sağlayacak araçlar geliştirebiliyorsunuz.

deep learningYatırım turuyla birlikte bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 25,25 milyon dolara çıkaran Dato, GraphLab Create adlı ilk ürününü de piyasaya sundu. Dato, yeni yatırımla hızla müşteri tabanını genişletmeye odaklanacak.

Dato kurucu ve CEO'su ve aynı zamanda University of Washington'da kendi kendine öğrenen yapay zeka alanında çalışmalarını sürdüren Profesör Carlos Guestrin'in 2015:The Year In Machine Learning yazısı da dikkatinizi çekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.