Ünlüler ve siyasiler için videolu soru cevap uygulaması Frankly Türkiye'de tutar mı?

Ünlüler ve siyasiler için videolu soru cevap uygulaması Frankly Türkiye'de tutar mı?

frankly video soru cevap uygulamasi hindistanHindistan küresel girişimciler için gelecek vadeden bir pazar ama Hindistanlı girişimciler de boş durmuyor. Video tabanlı soru cevap platformu Frankly, ünlülerin ve siyasilerin halkla iletişimini güçlendirmek istiyor.

Matrix Partners'dan aldığı 600 bin dolarlık yatırımla adından söz ettiren Frankly, ünlülerin ve siyasilerin kendilerine sorulan soruları video özçekimlerle yanıtlamasını sağlayan bir mobil girişim. Kullanıcılardan gelen sorular oylamalarla üst sıralara taşınıyor ve ilgili ünlü/siyasi karakter de bu soruları görüntülü olarak yanıtlıyor.

Vyou kapandı ama...

Android ve iOS uygulamalarıyla öncelikle Hindistan pazarında etkili olmak isteyen Frankly'nin bir benzeri olan Vyou, 3 milyon dolar yatırım almasına rağmen yeterli etkileşimi yakalayamadığı nedeniyle pazardan çekilmiş ve yazılımını başka şirketlere lisanslamaya başlamıştı. Ancak Frankly'nin bu durumu ciddiye almamak için iki geçerli nedeni var.video soru cevap

İlki önümüzdeki  ay yapılması beklenen seçim yarışı. İkincisi ise Hindistan'ın Bollywood gibi büyük bir film endüstrisine sahip olması. Siyasilerin ve ünlülerin halkla kurduğu iletişimi yeni bir boyuta taşımak isteyen Frankly, ülkede artan akıllı telefon yaygınlığının da kendilerine yardımcı olacağını düşünüyor.

Twitter ve Youtube'a alternatif mi, hatta Instagram'a?

Frankly'nin kurucuları Nikunj Jain ve Abhishek Gupta şu anda günlük 1000-2000 arasında kullanıcı kazandıklarını ve tek taraflı bir iletişim uygulaması olmadıklarını söylüyor. Dolayısıyla Frankly'nin Twitter ve Youtube gibi platformlardan ayrıldığını düşünüyor.

Rumuzlarla üye olunan sosyal ağlardan, ünlülerin ve siyasilerin de kendi kimlikleriyle katıldığı sosyal ağların olduğu bir zamana geldik. Normalde televizyonlarda görebildiğimiz ünlülerin bir tık uzağında olmak her şeyi değiştiriyor ve ünlüler de kendi kitlesine istediği zaman ulaşabiliyor.

Türkiye'de tutar mı?

Frankly'nin konuya farklı bir yaklaşım getirdiği ve genel olarak haklı olduğu malum. Video temelli sosyal ağlar üzerine yıllardır düşünen biriyim ve bu uygulamanın Türkiye için kopyalanabilecek (evet kopyalanabilecek) bir fikir olup olmadığını da düşünmeden edemedim.

Türkiye'de yerli uygulamaların normal kullanıcılar tarafından tercih edilmesi bir yana, siyasilerin ve ünlülerin böyle bir uygulamaya güvenle yaklaşıp yaklaşmayacağı da soru işareti. Özellikle iCloud sızıntısında da gördüğümüz gibi güvenlik konusu oldukça hassas bir mesele. Siz ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.