Minnesotalı bir aile Polaroid'in çoğunluk hissesini 70 milyon dolara satın aldı

Minnesotalı bir aile Polaroid'in çoğunluk hissesini 70 milyon dolara satın aldı

Adını yeniden duymaya ve anmaya başladığımız Polaroid markasını çok yakın geçmişte el değiştirdiğini ve ABD'nin Minnesota eyaletinde yaşayan varlık bir aile tarafından satın alındığı bilgisi paylaşıldı.

Pohlad ailesi, Polaroid'in çoğunluk hissesini Aralık 2014 itibariyle 70 milyon dolar gibi bir bedelle satın aldı. Polaraid, yeni dünyaya ayak uydurmak adına adımlar atmaya başlamıştı. Aksiyon kamerası Polaraid Cube'ü geçtiğimiz yaz aylarında açıklayan Polaraid, şu sıralar atakta ve yakın gelecekte adını daha sık duymaya başlayabiliriz.

Fotoğraf konusunda şu sıralar eski markaların ciddi bir atağını görüyoruz. Bildiğiniz gibi Kodak'ın da Android işletim sistemli akıllı telefonu duyurması bekleniyor, Polaroid'in de böyle bir atak yapması eski fotoğraf piyasasını bilen kullanıcılar için ilgili markaların  iflasın eşiğinden dönmelerinin ardından "yeni nesle ayak uydurma" çabası olduklarını çok iyi biliyorlar.

Yenilenmenin ilk meyveleri de geliyor

Polaroid'in yüzde 65'lik hissesine sahip olan aile artık şirket için etkili kararlar verebilecek ve markanın kaderi belli olacak. Son olarak Polaroid, Edinburgh merkezli Blipfoto adlı girişimle bir ortaklığa gitti. Blipfoto, günde sadece 1 adet fotoğraf yüklemenize izin veren ve bu yapısıyla birlikte bir fotoğraf günlüğü oluşturma konusunda sizi teşvik eden bir girişim olarak konumlandırıyor kendini.

blipfoto

Polaroid'in bundan sonra sadece donanım odaklı değil, sosyal ağ anlamında da aktif rol oynayacağını tahmin ediyoruz. Şu anda Minnesota merkezli olarak çalışan Polaroid'in 25'ten az çalışan sayısı olduğunu son olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.