Nest aralarında Philips Hue, Whirlpool, August ve LG'nin olduğu 15 şirketle daha anlaştı

Nest aralarında Philips Hue, Whirlpool, August ve LG'nin olduğu 15 şirketle daha anlaştı

Google'ın Nest'i yakın geleceğin akıllı evlerinin beyni haline getirme planında önemli bir gelişme, bugün duyuruldu. Nest'in bundan yaklaşık 6 ay önce başlayan Works With Nest geliştirici programına, aralarında LG, Philips Hue, Whirlpool ve akıllı kilit August'un olduğu 15 yeni firma katıldı.

Bahsedilen firmaların, üçüncü parti uygulama ve cihazların Nest termostat ve duman dedektörleriyle iletişim kurmasını sağlayan Works With Nest programına katılması Nest'in kullanım alanını ciddi ölçüde geliştiriyor. Örneğin, Philips'in akıllı ampulü Hue ile iletişim kuran Nest'in koruyucu sistemi Nest Protect, bir şeylerin ters gittiğini algıladığında (gaz kaçağı gibi) ışıkları söndürüp yakarak sizi uyarıyor. Nest'in yeni ortaklarından akıllı anahtar August ise, siz evinizin kapısını açtığınızda Nest'e otomatik olarak evi ısıtmaya ya da soğutmaya başlaması için komut gönderebiliyor.

Nest'in açıklamasına göre, bugünden itibaren akıllı ev sisteminde Nest ile iletişimde olacak şirketler şunlar: Araç adaptör üreticisi Automatic Insteon, LG beyaz eşya, Ooma Telo, Phillips Hue aydınlatma, Kevo akıllı kilit ve Withings Aura uyku sistemi. Entegrasyonu tamamlanıp, yakında Nest ile çalışmaya başlaması planlanan üreticilerse, Big Ass fanları, Beep Dial, ChargePoint Home EV, Lightify aydınlatma, Stack ampulleri, Whirlpool çamaşır makineleri ve kurutucuları ve Zuli akıllı prizler.

whirlpool nest

Nest'in halihazırda Works With Nest ortakları arasında Jawbone, Pebble, IFTTT ve Dropcam güvenlik kameraları bulunuyor. Nest'in Works with Nest programıyla ilgili detayları sayfasından görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.