Nvidia'dan girişimler için 100 bin dolar ödüllü yarışma

Nvidia'dan girişimler için 100 bin dolar ödüllü yarışma

Tüm sektörlerin adının girişim ve girişimciyle anılmaya başlamasına artık alıştık. Oyun sektörü de bunlardan biri. Bugüne dek oyun girişimlerini çokça görüyor olsak da artık donanımsal olarak oyun aksesuarları da büyük ilgi çekiyor. Donanım odaklı girişim sayısının artması da Nvidia'yı bu alanda hareket ettirmeye devam ediyor.

Nvidia, Silikon Vadisi'nde düzenlediği Emerging Companies Summit'de girişimlerin yarışmasını sağlayacak. Geçtiğimiz yıl 14 farklı ülkeden 35 girişimin katıldığı yarışmada, donanım odaklı ürünlerde Nvdia'nın grafik işlemcilerinin kullanılması isteniyor.

Yatırımcılar, teknoloji uzmanları, medya ve pek çok katılımcının bir araya geldiği Emerging Companies Summit'de, girişimler kendini gösterme fırsatı bulurken çoğunlukla girişimler bu tarz organizasyonlar aracılığıyla tanınmaya başlıyor.

Son 6 yıldır düzenlenen etkinlikte, bugüne dek Emerging Companies Summit'e katılan şirketler ise oldukça dikkat çekici. Bu girişimler arasında, Facebook'un 2 milyar dolara satın aldığı Oculus, Zynga'nın 527 milyon dolara satın aldığı NaturalMotion, Sony'nin 380 milyon dolara satın aldığı Gaikai ve Sportvision gibi girişimler bulunuyordu.

Nvidia'nın GPU Teknoloji Konferansı bünyesinde düzenlenen ECS bu yıl 7'inci kez 18 Mart tarihinde düzenlenecek. Başvurular ise 19 Ocak tarihine kadar devam ediyor. Bakalım önümüzdeki yıllarda Nvidia'nın düzenlediği ECS'den ne gibi girişimleri göreceğiz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.