Montblanc mekanik saatleri için "akıllı kayış" piyasaya sürecek

Montblanc mekanik saatleri için

Ürünlerini giyilebilir teknoloji anlamında da geliştirmek ve inovasyonla süslendirmek isteyen saat markaları, özlerinden de kopmadan "akıllı" konsepte geçmeye çalışıyor.

Daha önce bunun bir örneğini HP ile ortaklaşa saat üreten Micheal Bastian markası sayesinde haberleştirmiştik. Şimdi de Montblanc, benzer bir giyilebilir teknoloji örneği konusunda kendi ürününün duyurusunu yaptı. Ancak lüks tüketim markasının tek farkı, ürettiği saati 'akıllandırmak' yerine saatin kayışını akıllı hale getirmesiydi. Böylece yıllara dayanan mekanik saat zanaatkarlığına dokunmadan müşterilerine 'akıllı saat deneyimi yaşatacak.

Cenevre'de düzenlenen bir fuarda Montblanc Timewalker Urban Speed adını taşıyan koleksiyonla birlikte duyurulan "e-Strap"çok kaliteli bir deriden üretiliyor. İtalya'nın Floransa kentinde üretimi gerçekleştirilen bu deri, karbon fiber bir yapıya sahip. Dolayısıyla oldukça hafif ve akıllı kayışın üstünde ufak da bir ekran bulunuyor.

Montblanc-Timewalker-urban-speed-e-strap-watch-4

Birkaç renk ve ebat seçeneği ile gelecek olan akıllı kayışlar, akıllı telefonunuzla konuşarak arama, kısa mesajlar, e-posta, takvim, sosyal medya ve hatırlatıcı bildirimlerini 128x36 piksel boyutlarındaki OLED dokunmatik ekranında görüntüleyecek. Montblanc e-Strap, Bluetooth 4.0 teknolojisini kullanacak. Ürün bununla birlikte, adım sayma ve aktivitenizi monitör etmenizi sağlayacak izleyici sensörlere de sahip. Akıllı kayışın bu işlevlerini de görebilmek ve takip edebilmek için bir iOS ve Android uygulaması da bulunacak.

Montblanc e-Strap, ayrı olarak da 250€ civarında bir fiyatla satışa sunulacak. Montblanc'in akıllı kayışla birlikte duyurduğu saat koleksiyonu serisinde saat fiyatları ise 3000€ ile 4690€ arasında değişkenlik gösteriyor. Montblanc'in akıllı kayışı kesinlikle pahalı ancak bu seriyle ilgilenen saatseverler için tercih edilmesi olası.

BONUS: Apple Watch, lüks moda markaları tarafından tasarlansaydı neye benzerdi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.