Tasarımını yenileyen Deriza.com'un hedefi 2015'te ilk fiziksel mağazasını açmak

Tasarımını yenileyen Deriza.com'un hedefi 2015'te ilk fiziksel mağazasını açmak

Sizlere bundan iki yıl kadar önce hazırladığımız İzmir'in en önemli ticaret oyuncuları serisinde yer alan girişimlerden Deriza.com, geçen süre zarfında tasarımını yenilemiş ve şirkette bazı önemli gelişmeler olmuş. Bunlardan ilki, Deriza.com'un fiziksel bir mağaza açmak için yer bakıyor olması.

Şirket, planları dahilinde 2015 yılının ilk yarısı içinde fiziksel mağazasını İzmir ya da İstanbul illerinden birinde açmayı planlıyor. Genelde bir giyim üreticisinin e-ticaret girişimine sıklıkla karşılaşıyoruz, fakat tam tersi, üretici bir e-ticaret sitesinin fiziksel mağaza açması çok da alışagelmiş bir durum değil.

Deriza.com'un kurucusu ve CEO'su Fatih Aycan'dan aldığımız bilgilere göre, şirketin e-ticaret operasyonlarını şu anda 6 kişilik bir ekip yürütüyor. Deriza.com aslında bir direkt üretici ve kendi ürettiklerini ürünlerini Deriza.com üstünden satıyorlar. Bununla birlikte bir üretici olarak ülke genelindeki farklı mağazalar için tedarik ettikleri ürünler de bulunuyor.

Deriza.com'a gelen siparişlerin yüzde 30'u, İstanbul'dan. Aycan'dan aldığımız bilgilere göre müşteri dağılımları genelde 35 ile 60 yaş arasındaki müşterilerden oluşuyor. Öncelikli hedeflerinin ilk fiziksel mağazalarını açmak olduğunu öğrendiğimiz Deriza.com'un sonraki hedefi ise Türkiye'nin 3 büyük şehrinde de kendi markalarıyla fiziksel mağazalarını açmak. Bununla birlikte, Deriza.com'u yakın gelecekte Rusça ve İngilizce dillerinde de yayında görebileceğimiz bilgisini edindik. 

deriza-com

Fatih Aycan'dan aldığımız bilgilere göre şu anda Deriza.com olarak yurtdışından gelen siparişleri karşılamaya çalıştıkları bilgisini aldık. Ancak Aycan burada kendilerinde bir gelişme alanı gördüklerini ve yurtdışı ürün gönderimi için altyapı konusunda yatırım yapmaları gerektiğini de belirtiyor. Azerbaycan ve Rusya'dan, deri ürünleri için ciddi bir talep yoğunlu olduğu da gelen bilgiler arasında.

Deriza.com'un bir diğer özelliği ise, üretici bir e-ticaret sitesi olduğu için, kişiye özel dikimleri de yapabilmesi. Ölçülerinize göre sipariş verebildiğiniz Deriza.com, üretimi 2-3 gün içinde tamamlıyor ve siparişi kargoluyor. Ancak özel üretimde iade ve değişim kabul edilmiyor. Standart bedenlerde ise genel iade ve değişim şartları kabul görüyor. Bu açıdan da Deriza.com özellikle kendine özel boyutlarda dikim yaptırmak isteyen müşteriler için önemli bir seçenek olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.