Fransız posta kurumu La Poste 'drone'larla posta teslimatına başlayacak

Fransız posta kurumu La Poste 'drone'larla posta teslimatına başlayacak

fransiz posta kurumu laposte droneHenüz gökyüzünde uçan arabalar göremesek de yakında 2000'li yılların ilk çeyreğinde kargo drone'ları bir trafik oluşturacak gibi. Zira Amazon'dan sonra Fransız posta kurumu La Poste da bu konuda ilk adımlarını atıyor.

Hatırlarsanız 2013 yılının Aralık ayında Amazon'un drone'larla teslimat yapacağına dair ilk bilgileri paylaşmıştık. E-ticaret devi açık gökyüzünde 30 dakikada paket teslimi yapmayı planlarken geçtiğimiz aylarda NASA da drone'lar için trafik sistemi geliştirdiğini açıklayarak gündemi meşgul etti.

Fransız posta kurumu La Poste da yeni kurduğu GeoPost ile bu trende ayak uydurmak istiyor. İlk testlerde başarılı sonuçlar alan La Poste, küçük ağırlıktaki paketleri ve postaları drone'lar ile yani uzaktan kontrollü insansız araçlarla taşımayı başardı.

Yeni postacılar 4 kg yükü 20 kilometreye kadar taşıyacak

Atechsys işbirliğiyle 4 kilogramlık paketleri 20 kilometreye kadar taşıyabilecek 6 pervaneli drone'lar geliştirmeyi hedefleyen Fransız kurumu, yapılan testlerde 2 kilograma kadar olan paketleri 1.2 kilometreye ulaştırmayı başarmış.

Projenin resmi olarak hizmete sunulmasına ne kadar var bilmiyoruz ama La Poste bu projeden öncelikle acil durumlarda faydalanmak niyetinde. Zaten drone'ların yerleşim yerleri üzerinde uçabilmesi için Fransa yasalarının buna izin vermesi gerekiyor.

Aşağıdaki videoda ilk testlerden bir kesit görebilir, nasıl bir geleceğin bizi beklediğini hayal etmeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.