Pinterest 1 Ocak'tan itibaren reklam programını kullanıma açıyor

Pinterest 1 Ocak'tan itibaren reklam programını kullanıma açıyor

Pinterest, bir süre önce denemeye başladığı Promoted Pins adlı reklam modelini 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren tüm reklamverenlerin kullanımına açacağını duyurdu.

Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Pinterest, reklam almaya başlamasıyla 2015'te ciddi gelir elde etmeye başlayacak gibi gözüküyor.

7 ay kadar önce reklam programını beta olarak kısıtlı sayıda marka ile denemeye başlayan Pinterest, Promoted Pins modeliyle ilgili bazı veriler de paylaştı. Buna göre reklamla öne çıkarılan pin'ler, yüzde 30 kadar daha çok erişime sahip oluyor ve engagement konusunda da artış sağlıyor. Pinterest tarafından açıklanan rakama göre ortalama bir pin, 11 kez re-pin ediliyor.

Özellikle e-ticaret ve hedef kitlenin kadınlar olduğu alanlarda başarılı sonuçlar vereceği tahmin edilen Pinterest reklamları, CPM olarak rezervasyonla verilecek. Şirket CPC modeli üstünde ise çalışmaya devam ediyor.

Pinterest, şirketlerin Pinterest kullanımlarına yardımcı olmak adına da bir rehber hazırladı. Pinstitute adı verilen bu sistem, markalara Pinterest'i nasıl kullanmaları ve geri dönüşü nasıl artırabileceklerine dair ipuçları verecek.

Pinterest, yeni reklam modellerinin geleceğini de resmi olarak dillendirdi. 2015 yılında Pinterest reklamlarının etkili olup olmayacağını  ve şirketin kaderini nasıl etkileyeceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.