Kim Dotcom, MegaChat ile Skype'a rakip olacak

Kim Dotcom, MegaChat ile Skype'a rakip olacak

kim dotcom megachat 2ABD hükümeti tarafından kapatılan dosya paylaşım sitesi Megaupload.com'un kurucusu Kim Dotcom, yeniden gündemde. Dotcom, bu kez MegaChat adlı tarayıcı tabanlı bir görüntülü konuşma aracı tanıtacağını söylüyor. Elbette serviste tüm iletişim şifrelenmiş olacak ve dosya transferine de izin verecek.

Kim Dotcom'un yakında tanıtacağını açıkladığı MegaChat, tarayıcı tabanlı bir Skype alternatifi olarak tanımlanabilir. Görüntülü ve sesli iletişim, mesajlaşma ve dosya transferi tamamen şifrelenmiş olarak sunulacak.

Dotcom'a göre Skype gibi ABD yasalarına tabi girişimlerin kullanıcı gizliliğini koruması mümkün değil ama MegaChat iletişimde tam bir gizlilik sunacak.

2013 yılı başında dosya trasfer servisi Mega.co.nz'yi açan ve 2013'ün yaz aylarında şifrelenmiş e-posta fikrine odaklanan Dotcom, MegaChat'in ilk gösterimini Julian Assange ile Edward Snowden'in uzaktan katıldığı bir konferansta yaptı. Yani bu servis için çok da bekletmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Dotcom, NSA’in izleme skandalıyla tavan yapan kişisel bilgi güvenliği tehditlerine karşı çıkan en bilindik isimlerden biri ve MegaChat ile bu muhalif duruşuna yeni bir halka daha eklemek istiyor.

Tarayıcı tabanlı bir görüntülü iletişimin önünü açan Firefox Hello'ya ve Skpe for Web'e rakip olacak MegaChat'in kullanıma sunulduğunda ne kadar ilgi merakla bejliyoruz. Şimdiden tahminlerinizi yapabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.