Intel Çözüm Kumbarası sosyal inovasyon odaklı 3 girişimi 50 bin TL ile ödüllendirdi

Intel Çözüm Kumbarası sosyal inovasyon odaklı 3 girişimi 50 bin TL ile ödüllendirdi

intel cozum kumbarasi sosyal inovasyon girisimiİstanbul'da kurduğu Ar-Ge merkeziyle yüksek teknoloji odaklı girişimleri desteklemek isteyen Intel, sosyal inovasyon projesiyle toplumsal fayda odaklı girişimleri ödüllendirdi. Intel Çözüm Kumbarası adlı projede seçilen ilk 3 girişim toplam 50 bin TL ödül kazandı.

Gençlerin toplumsal fayda yararına ve hayatı kolaylaştıran iş çözümleri geliştirmesini bekleyen Intel, bu proje kapsamında 1 yıl boyunca farklı illerdeki 6 üniversitede 1665 gençle buluştu. Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) da bu projenin destekçileriydi ve girişimcilere mentorluk etti.

İlk 3 girişime toplam 50 bin TL

İlk aşamada 320 proje başvurusu 40 projenin seçildiği Çözüm Kumbarası projesinde finale kalan son 10 proje arasından en iyi 3 girişim belirlendi. İlk 3 girişim sırasıyla 25 bin TL, 15 bin TL ve 10 bin TL ödül kazandı.

Birinci girişim internet alışverişlerinde küsuratı yukarı yuvarlayarak sivil toplum örgütlerine destek sağlayan Yuvarla.org, ikinci girişim duruş bozukluklarını önlemeyi amaçlayan giyilebilir sağlık cihazı Paó ve 3. girişim MENA-CIS bölgesini hedefleyen kitlesel fonlama platformu olan Fongogo.com oldu.

Pao'nun Intel Challenge 1.si olduğunu Webrazzi Summit 2014'te açıklamış ve geniş bir bilgi paylaşmıştık. Kitlesel fonlama sitesi Fongogo'yu da Kasım 2013'te sizlere tanıtmıştık. Daha önce sizlere tanıtmadığımız Yuvarla.org ise yurtdışında örnekleri olan, internet alışverişlerinde küsuratı yukarı yuvarlayarak sivil toplum örgütlerine destek sağlayan bir modelle çalışıyor.

ABD'de sosyal girişimlerin hacmi 50o milyar dolar civarında

Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz'in paylaştığı rakamlara göre sosyal girişimlerin ABD’deki toplam büyüklüğü aslında 500 milyar dolar seviyesinde ve bu girişimler 10 milyondan fazla kişiyi istihdam ediyor. Türkiye ise bu alanda tabir-i caizse sınıfta kalıyor. Sosyal girişimlerin sayısı 10’larla ifade ediiyor.

türkiye'de ve dünyada inovasyo temelli sosyal girişimciliği destekleyen Intel'in bu projesini yakından incelemek isterseniz cozumkumbarasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.