Intel Challenge Türkiye'nin kazananı PAO oldu

Intel Challenge Türkiye'nin kazananı PAO oldu

Webrazzi Summit 2014'te sahneye çıkan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın hem dijital dünyanın değişimini güzel bir sunumla anlattı hem de Intel Challenge Türkiye yarışmasının kazananını açıkladı.

Burak Aydın'ın sunumunda nesnelerin interneti ile herkesin herşeye bağlı olduğu bir çağa girdiğimizi gösteren örneklere yer verdi. Aydın, insanların yüzde 80'inin akıllı saatlerde kendi saatlerine benzer bir tasarım aradığını, diğer yandan katılımcıların yüzde 80'inin kolunda teknolojik bir cihaz taşımak istemediğini söyledi.

Burak Aydın'ın paylaşımlarına göre bu yeni çağda hem cihaz üreticileri hem de geometrik olarak artan verileri analiz edip anlamlandıran şirketler para kazanacak. Gartner'a göre 2014'te akıllı cihazların küresel ekonomiye etkisi 1.9 trilyon dolar olacak.

Intel'in kulaktan nabız ölçen akıllı kulaklığının yazılımının bir kısmı Intel Türkiye AR-GE Merkezi'nde geliştirilmiş ve bu ekibin büyütülmesi planlanıyor.

Kazanan PAO

intel turkiye challenge webrazzi summit 2014 burak aydin

Intel Challenge Türkiye'nin kazanan girişimi Pao oldu. Finale kalan 10 girişim arasından sıyrılan Pao, insanların oturma ve eğilme pozisyonunu sağlıklı bir şekle kavuşturmayı amaçlayan küçük bir giyilebilir teknoloji ürünü.

Halit Soysal tarafından geliştirilmeye başlanan Pao, ivmeölçer ve gyro sensörleriyle duruş bozukluklarını düzeltmek istiyor. 9 günlük pil ömrüyle 110 dolarlık bir ürün olan Pao, Intel Challenge dünya finalinde Türkiye'yi temsil ederek 100 bin dolarlık büyük ödülü kazanma şansını yakaladı. Pao, 2014'te Kickstarter kampanyası açmayı planladığını da paylaşmadan geçmeyelim.

pao nesnelerin interneti intel challenge turkiye wearable internet of things

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.