2014 yılında Akakce.com'un 43 milyon farklı kullanıcısının yüzde 25'i mobilden geldi

2014 yılında Akakce.com'un 43 milyon farklı kullanıcısının yüzde 25'i mobilden geldi

Karşılaştırmalı alışveriş platformu Akakce.com'un her yıl sonunda düzenli olarak yayınladığı değerlendirme raporunda birkaç ilginç not var. Bunlardan ilki Akakce.com'un mobilden gelen kullanıcı sayısını geçtiğimiz yılın iki katına çıkarmış olması. Şirketin, bu yıl sayıları 43 milyona yaklaşan kullanıcılarının yüzde 25'i mobilden gelmiş.

akakce.com mobil

Akakce.com'un kendi verilerine göre, site bu yıl her ay 5 milyondan fazla alışverişçinin 41 ildeki 524 satıcıdan yüz binlerce farklı ürünü aramasını sağlamış. En popüler ilk üç ürün kategorisinin sırasıyla cep telefonu, televizyon ve dizüstü bilgisayarlar olduğu Akakce.com'un raporunda dördüncü sırada tablet bilgisayarları geride bırakan elektrik süpürgeleri var. Akakce.com raporunda kullanıcıların beyaz eşya ve kombi gibi elektronik ev eşyalarını online satın almaya başlamasının yeni bir trend olduğu belirtiliyor.

akakce.com şehir

Akakce.com'a göre yılın bir diğer sürpriziyse, Türkiye genelindeki 41 il arasında internetten alışverişin en hızlı artış gösterdiği ilin Diyarbakır olması. Akakce.com'dan en fazla alışveriş yapan yedinci şehir olan Diyarbakır, mobil ticarette dört büyük şehrin ardından beşinci sırada.

akakce.com 1

Raporun son dikkat çekici notu ise, kullanıcıların akıllı telefon tercihlerinde büyük ekranlı modellerin gittikçe ağırlık kazanması. 2014 yılında Akakce.com'da satılan en popüler 50 telefonun yüzde 64’ünün 5 inç üzeri ekrana sahip olduğu belirtiliyor raporda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.