Look at Me uygulaması otizm hastası çocukların göz teması kurmalarını geliştirmeye yardımcı oluyor

Samsung, otizm hastası olan çocukların özellikle göz teması kurma konusundaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan özel bir uygulama geliştirmiş.
Look at Me uygulaması otizm hastası çocukların göz teması kurmalarını geliştirmeye yardımcı oluyor

lookatme-yaziSamsung, otizm hastası olan çocukların özellikle göz teması kurma konusundaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan özel bir uygulama geliştirmiş. Oyunların artık eğitim amaçlı olarak kullanılması, çocuklara yönelik eğitimlerin oyunlaştırılarak verilmesi gibi örnekleri zaten görüyoruz ancak Samsung'un Look at Me uygulaması ile yaptığı çalışma, çok daha özel bir anlamı olan amaca hizmet veriyor.

Samsung'un paylaştığı verilere göre dünya üzerinden tam 60 milyondan fazla insan otizm hastalığından muzdarip. Otizmin en büyük belirtisi ve sonucu ise zayıf sosyal beceriler ve göz teması kuramama. Samsung, bilimsel olarak işbirliğine gitmiş ve önemli bir sosyal sorumluluk hareketi de üstlenmiş. Araştırmalar gösteriyor ki, otizm rahatsızlığı yaşayan çocuklar her ne kadar göz teması kurmuyor olsa da, dijital cihazlarla araları iyi. Bu da dijital cihazların kameralarını kullanarak otizmli çocukların göz teması konusunda kendilerini geliştirmelerinin önünü açan bir özellik. Uygulamayı kullanan otizmli çocukları, akıllı kameralar aracılığıyla yüz tanıma yeteneklerini geliştirebiliyor.

Samsung'un oldukça hassas davranarak profesörler, doktorlar ve UX tasarımcılarla birlikte geliştirdiği uygulama, 8 hafta boyunca 20 otizmli çocuk tarafından kullanılmış. Ebeveynlerin katıldığı anket sonuçlarına göre eğitim sonrasında çocukların yüzde 60'ı göz teması konusunda gelişme gösterdi.

Samsung Galaxy serisinden bazı akıllı telefonlar ve Galaxy S model tablet üzerinde çalışan uygulamanın şimdilik sadece Android versiyonu bulunuyor. Look at Me uygulamasını Google Play'den indirebilir, Look at Me uygulamasıyla ilgili bir videoyu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.