2014 yılında en çok yatırım alan eğitim odaklı teknoloji girişimleri

2014 yılında en çok yatırım alan eğitim odaklı teknoloji girişimleri

Eğitim teknolojisi (ed-tech) girişimlerine son yıllarda artan bir ilgi var ve 2014, bu girişimlerin yatırım açısından yeni bir rekoru geride bıraktığı bir yıl oldu. Online eğitim platformlarından SaaS çözümlerine ve online el işleri öğrenme kurslarına kadar farklı alanlarda eğitim endüstrisinde faaliyet gösteren yenilikçi girişimler 2014'te büyük yatırım turlarını geride bıraktılar.

Bunlar arasından en iyi fonlanan girişimleri sıralayan CB Insights'ın verilerine göre, yılın rekor yatırım turu Pluralsight'a yapıldı. 135 milyon dolar tutarındaki ikinci tur yatırımı alan Pluralsight, teknoloji eğitimine odaklanıyor ve 1 milyar dolara yaklaşan değerlemesiyle bu alandaki lider oyunculardan biri. Daha önce burada incelediğimiz lynda.com gibi iddialı rakipleri olan Pluralsight'ın bugün 150'den fazla ülkede, 750 bin öğreniciye ulaştığı belirtiliyor.

2014'ün en çok yatırım alan listesinde ikinci sırada,100 milyon dolarlık büyüme yatırımı alan TutorGroup var. Dr. Ming Yang tarafından kurulan girişim, canlı e-öğrenme dersleriyle başta Çin olmak üzere, Uzak Doğu'da İngilizce ve Amerika kıtasında Çince öğrenmek isteyenleri hedefliyor. Alibaba ve Temasek'in katıldığı büyüme yatırımını geçtiğimiz Şubat ayında alan girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı da 115 milyon dolara çıkmıştı.

Bu yıl, 100 milyon dolar tutarında yatırım alan bir diğer girişimse Dude Solutions oldu. Doğrudan bir eğitim girişimi olmasa da, Dude Solutions'ın sağladığı SaaS yazılımı, bugün okullar tarafından tesis yönetimi işlerinin düzenlenmesi için oldukça yaygın bir şekilde kullanılıyor. Listede Dude Solutions'ı, bu yıl 85 milyon dolar yatırım alan, BrightSpace'in yaratıcısı Desire2Learn izliyor.

Aralarında bu yıl aldığı 70 milyon dolarlık yatırım turuyla yeni nesil elit üniversiteler kurma projesine başlayan Minerva Project'in de bulunduğu CB Insights listesinin tamamı şu şekilde:

2014'ün En Büyük Ed-Tech Yatırımları
Girişim Miktar ($M) Tur Yatırımcılar
Pluralsight 135 İkinci Tur Insight Venture Partners, Sorenson Capital, Iconiq Capital
TutorGroup 100 Büyüme QiMing Venture Partners, Temasek Holdings, Alibaba Group
Dude Solutions 100 Özel Sermaye Warburg Pincus
Desire2Learn 85 İkinci Tur New Enterprise Associates, Silicon Valley Bank, Four Rivers Group, OMERS Ventures,
Teacher Synergy 64.12 Girişim Sermayesi True Ventures, Tiger Global Management, Spectrum Equity Investors
Dasheng 55 Üçüncü Tur Doll Capital Management, Sequoia Capital China, Shunwei Fund
Craftsy 50 Dördüncü Tur Foundry Group, Silicon Valley Bank, Adams Street Partners, Tiger Global Management, Stripes Group
Kaltura 47 Beşinci Tur Gera Venture Capital, Intel Capital, Silicon Valley Bank, .406 Ventures,
Minerva Project 45 İkinci Tur Benchmark Capital, ZhenFund, TAL Education, Yongjin Group
Remind 40 Üçüncü Tur Kleiner Perkins Caufield & Byers, First Round Capital, The Social+Capital Partnership
Renaissance Learning 40 Özel Sermaye Google Capital
Udacity 35 Üçüncü Tur Valor Capital Group, Drive Capital, Bertelsmann Digital Media Investments, CRV, Andreessen Horowitz,
AltSchool 33 Birinci Tur Founders Fund, John Doerr, Omidyar Network, First Round Capital, Harrison Metal, Andreessen Horowitz,
Udemy 32 Üçüncü Tur Norwest Venture Partners, Insight Venture Partners, MHS Capital
Edmodo 30 Dördüncü Tur Index Ventures, KDDI Open Innovation Fund

Listenin tamamı için buraya gidebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.