Mobil mesajlaşma uygulaması LINE, ödeme yeniliği LINE Pay'i tanıttı

Mobil mesajlaşma uygulaması LINE, ödeme yeniliği LINE Pay'i tanıttı

mobil  odeme line payJaponya'dan dünyaya yayılan mesajlaşma uygulaması LINE'dan yine iddalı bir adım geldi. LINE, kendi uygulaması üzerinden ödeme yapılmasını sağlayan yeniliğini tanıttı.

LINE Pay adı verilen özellik sayesinde kredi kartını uygulamaya ekleyen kullanıcılar e-ticaret sitelerinde veya uygulamalarda LINE uygulaması üzerinden ödeme yapabilecek. LINE'ın küresel çapta 560 milyon, Türkiye'de ise 10 milyon aktif kullanıcısı olduğu düşünülürse bu yeniliğin hem LINE hem de sektör için ne kadar önemli olduğu açıkça görülüyor.

İlk aşamada LINE Store'da alışveriş

Çin ve Güney Kore dışında dünya genelinde kullanıma açılan LINE Pay, ilk aşamada LINE Store'dan yapılacak ödemelerde kullanılabilecek. Aşağıda da görebileceğiniz gibi Türkiye'deki kullanıcılar da uygulamalarını güncelleyerek LINE Pay özelliğini kullanmaya başlayabilecek.

line pay mobil  odeme

Tanıtım dolayısıyla LINE Pay ile kredi satın alanlara yüzde 25'e varan oranlarda bonus kazandıracak olan LINE, önümüzdeki dönemde arkadaşlar arasında para transfer etmek ve taksi ödemesi yapmak gibi yeniliklerle daha iddialı adımlar atacak.

Şu anda LINE Pay'i kullanmak isteyenlerin 7 karakter yeni bir şifre daha tanımlaması gerekiyor ama Touch ID kullananlar parmak iziyle bu güvenlik gereksinimini karşılayabilecek. LINE, güvenlik adına sistemin sürekli gözetim altında tutulacağını da ekliyor.

Mobil mesajlaşma uygulamalarında yeni eğilim: ödeme/para transferi

Kısa süre önce Snapchat'in başlattığı mobil ödeme yeniliğini LINE'ın da sahiplenmesi sürpriz değil. Zira hem bu yeniliğin geleceğine dair haberler vardı, hem de Facebook'tan Kik'e, Kakao Talk'tan WeChat'e popüler mesajlaşma uygulamalarının hemen hepsi ödeme /para transferi yeniliğini uyguladı veya uygulayacak.

Akıllı telefon kullanıcıları için vazgeçilmez olan mobil mesajlaşma uygulamalarının ödeme yenilikleriyle neler kazanacağını ise zaman gösterecek.

Bağımsız uygulamalarıyla farklı açılardan kullanıcılara yaklaşan LINE, son olarak Ağustos ayında Slingshot rakibi fotoğraf paylaşım uygulaması Toss'u tanıtmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.