Birikim odaklı finansal girişim Digit, 2.5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı

Birikim odaklı finansal girişim Digit, 2.5 milyon dolarlık tohum yatırım aldı

Herhalde 2014 yılı finansal odaklı girişimlerin yılı oldu desek yanılmış olmayız. Digit de bu yıl tanıştığımız girişimlerden bir tanesiydi. Kullanıcılarının birikim yapamama sorununa odaklanan Digit, bu yüzden kendi geliştirdiği akıllı sistemle bir para biriktirme aracı olarak ortaya çıktı.

Digit, Baseline Ventures'ın liderliğinde aralarında Freestyle Capital, Upside Partnership, Google Ventures, Operative Capital, Garry Tan, Alexis Ohanian, Aaron Harris, Rick Berry, Nate Bosshard, Eric Ries, Joshua Greenough, Randy Reddig, Eoghan McCabe ve Ted Rheingold'ın da bulunduğu yatırımcı/yatırım şirketlerinden 2.5 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu.

Bu kalabalık tohum yatırımı turu listesinde hemen büyük VC'leri hem de melek yatırımcıları görmemiz, Digit'in geleceğinin ne kadar parlak olduğunun göstergesi.

Digit, aslında normal banka hesabına bağlanan ücretsiz bir girişim olarak konumlandırmış kendisini. Sizin hesabınızdaki paraya, paranızı kullanım alışkanlıklarınıza göre belirlediği miktarı hesabınızdan çekerek Digit hesabınıza aktarıyor.

Kısacası Digit birikim yapmayı sizin için biraz zorunlu biraz da otomatik hale getiriyor. Siz paranızı bir kenara koymayı düşünmek gibi bir dertten kurtulup, işi tamamen Digit hesabınızın ufak miktarlara bırakıyorsunuz. Bu ufak miktarlar bir araya geldiğinde birikimlerinizi oluşturuyor. Bir banka kadar güvenli olduğunu belirten Digit, hesabınızdaki paranızı da 250 bin dolara kadar sigortalıyor.

Digit dünyaya da açılmak istiyor

Digit'in verdiği bilgilere göre, kapalı beta süresi boyunca Digit kullanıcılardan toplamda 600 bin dolar toplamış ve tüm beta kullanıcılarının hesaplarında biriken bir 600 bin dolar hiç de azımsanacak bir birikim miktar değil. Tüm dünya tasarruf anlamında ciddi bir çaba sarf ederken, Digit'in burada yapmaya çalıştığı yenilik oldukça önemli. Digit şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren bankalarla çalışabiliyor. Bankacılık konusunda her ülkenin farklı mevzuatları var Digit'in verdiği bilgilere göre onlar uluslararası büyümeyi de umuyor.

San Francisco merkezli girişimin yakın gelecekte adını çok daha fazla duymaya başlayacağımıza eminim. Tohum yatırımının 2.5 milyon dolar gibi ciddi bir rakam seviyesinde olması da Digit'in adının ileride daha büyük tutarlı yatırım turlarıyla anılacağını öngörebileceğimizi rahatlıkla söyleyebilirim. Digit'i tanıtan bir videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.