Zorlu Center'daki Apple mağazası The Structural Awards'tan ödülle döndü

Zorlu Center'daki Apple mağazası The Structural Awards'tan ödülle döndü

Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını bu yılın Nisan ayında Zorlu Center'da açmıştı. Mimarisiyle dikkatleri çeken Türkiye'nin ilk Apple mağazası, Apple'ın tescillediği cam tavan mimarisine sahip bir yapıydı. Zorlu Center'ın avlusunda, tüm ihtişamı ve tavanında Apple logosu ile konumlanan mağaza, The Structural Awards 2014'te Structural Engineering kategorisinde Mükemmellik ödülüne layık görüldü.

11 ayrı kategoride ödül alan projelerin birbiri ile yarıştığı bu ödül jüri tarafından verilen bir büyük ödül niteliği taşıyor ve aslında o yılın en iyi yapısal mühendislik tasarımını işaret ediyor. Aynı zamanda en iyi ticari mağaza yapılarının değerlendirildiği Commercial or Retail Structures kategorisinin birincisi olan Apple Store Zorlu Center, bu başarıyı bir de The Structural Awards'ın en prestijli mükemmellik ödülünü alarak taçlandırmış oldu.

İstanbul'daki ilk Apple Store'un böyle önemli bir başarıya layık görülmesi ise hem Apple'ın ülkeye kattığı bir değer, hem de İstanbul için önemli bir anlam ifade ediyor. Apple mağazasının, hem İstanbullularca hem de yurdun farklı köşelerinden gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgisi malum, bununla birlikte farklı ülkelerden gelen turistler de Apple Store'u ziyaret ediyor.

Cam tavanı sayesinde doğal ışıkla beslenen mağazanın mimarlık işleri Londra merkezli Foster + Partners tarafından, mühendislik işleri ise Eckersley O'Callaghan tarafından üstlenilmişti. Biraz teknik bilgi vermek gerekirse, gözün dikkatini çekmeyen bir yapıda birleştirilen, 10 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde dikdörtgen camların birleşimi ile bir araya gelen cephelerin oluşturduğu Apple Store İstanbul tümüyle camlı bir panel duvar gibi gözüküyor ve  2000 bin metrekare kapalı alanı bulunan iki katlı mağazanın çatısında da bir Apple logosu yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.